Оцелели са две жени Седем туристи са изчезнали след падане

...
Оцелели са две жени Седем туристи са изчезнали след падане
Коментари Харесай

Руски туристи в Сибир затрупани от лавина

Оцелели са две дами

Седем туристи са изчезнали след рухване на лавина в планините на съветския район Алтай в Сибир и се считат за мъртви, заяви локалният клон на министерството на изключителните обстановки, което изпрати екип от спасители на местопроизшествието, съобщи Франс прес.

Група от 9 души е била застигната от лавина в понеделник в Чуйските Алпи - планинска верига в Алтай, район в южната част на Сибир, покрай границите с Монголия, Китай и Казахстан.

Оцелели са две дами. Те са се добрали  до село и са съобщили на управляващите, сподели ръководителят на незабавните служби в Алтайския край Андрей Бурлаков.

" Когато лавината е прекомерно огромна, интервенциите по търсене и избавяне може да лишават известно време ", уточни Бурлаков.

Жертвите са били опитни туристи, които се изпълнявали комплициран преход, утвърден от управляващите, разгласи техният инструктор Владимир Юдин в съветския информативен уебсайт Бе Еф Ем. Юдин показва, че ще би трябвало да се изчака до лятото, с цел да се организира съществено търсене в региона.

Инструкторът добави, че планинарите са били част от група, пристигнала от Новосибирск - най-големия град в Сибир, написа Българска телеграфна агенция.
 
 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР