Отсега нататък автомобилите Tesla ще могат да разпознават знаците за

...
Отсега нататък автомобилите Tesla ще могат да разпознават знаците за
Коментари Харесай

Автопилотът на Tesla става все по-добър

Отсега нататък колите Tesla ще могат да разпознават знаците за ограничение на скоростта. В допълнение, с последната актуализация на софтуера се вкарва и следене на светофара.

В момента, когато светофарът премине на зелено, се издава звуков сигнал, информиращ лидера, че е допустимо да стартира да кара. Едно от преимуществата на електрическите транспортни средства е опцията за бързо приемане на софтуерни актуализации по въздуха.

Новите функционалности, добавени в последната актуализация на системата Autopilot, номерирана като 2020.36, са предопределени за в допълнение повишение на сигурността при пътешестване и подкрепяне на водача при шофиране.

Знаците за ограничаване на скоростта се разпознават благодарение на новите външни камери на Tesla. Преди се смяташе, че автопилотът наблюдава пътни знаци, употребявайки GPS данни.

Компанията споделя, че откриването на знаци за ограничаване на скоростта благодарение на бордови камери доста ще усъвършенства точността на данните, нужни за ограничаването на скоростта на Tesla.

В същото време разработчиците на Tesla означават, че звуковият сигнал при превключване към зелена светлина на светофара е предопределен единствено за известяван, а окончателното решение за пускане на придвижването остава за лидера.

Функцията за различаване на пътни знаци и светофари е в бета тестване от април тази година и е един от съставените елементи на програмата за основаване на изцяло самоуправляващ се автомобил.

Една от функционалностите за надзор на светофарите и знаците към този момент е налична за електрическите транспортни средства с пакета Full Self-Drive, цената на който стартира от 7 000 $.

Ако на пътя бъде открит знак СТОП или червен светофар, електрическата кола стопира гладко и по-късно може да стартира да се движи единствено след намесата на лидера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР