Отричането на реформи и страхът от непопулярни мерки са довели

...
Отричането на реформи и страхът от непопулярни мерки са довели
Коментари Харесай

Отричане и страх довели до проблемите на ГЕРБ

Отричането на промени и страхът от непопулярни ограничения са довели до актуалната обстановка в България, счита заместник-председателката на Народното събрание и народен представител от Движение за права и свободи доктор Нигяр Джафер.

"Популярните ограничения костват доста повече на имиджа на ГЕРБ. Всяка реформаторска стъпка щеше да нанесе по-малко имиджови вреди, в сравнение с да се живее от рецесия в рецесия ", предложи Джафер.

Мантрата, че не би трябвало да се прави нищо, с цел да не се разклаща стабилността на властта, докара до разпад на целия бранш. Не може да не се правят жизненоважни промени с аргумента да се обезпечи успокоение и да не се нарушава стабилността на това ръководство, уточни доктор Нигяр Джафер във връзка идния избор на съмнение против държавното управление.

Тя уточни, че от Движение за права и свободи не са подписали претекстовете на Българска социалистическа партия, защото имат други причини, които ще изложат в пленарната зала. Като съпротива и политическа мощ ясно сме разписали, че екологичните проблеми са акцент на всяка модерна политическа мощ.

По нейни думи през 11-годишното си ръководство ГЕРБ са имали задоволително време да трансформират нещо, в случай че не са били съгласни с него. Страхът от това по какъв начин ще се одобряват дадени новаторски стъпки обаче, ги довел до популизъм.

Джафер съобщи, че на практика имаме държавно управление на малцинството. Откакто дребният съдружен сътрудник, който с изключение на да основава безпорядък в ръководството, не прави нищо друго, се разпадна и "Атака " не е част от ръководството, нещата наподобяват трагично, означи тя.

Джафер бе безапелационна, че от Движение за права и свободи ще се опитат да бъдат в пленарната зала по време на гласуването. Тя уточни, че е забелязала смяна в позицията на "Воля " - от декларираната евентуална поддръжка на вота на съмнение към по-скоро възпиране от поддръжка. Позицията на "Атака " също била неуверена.

Независимо от математическия общ брой имаме проблем за това, че нямаме ценностно болшинство, заключи обстановката Джафер.

Според нея точно гласуването на вота на съмнение и на бюджета демонстрират кой е съпротива и кой - не.

Запитана значи ли поддръжката им за вота на съмнение, че Движение за права и свободи желае да ръководи с Българска социалистическа партия, Джафер акцентира, че правилото им не бил безусловно "стани да седна ".

"Искаме страната да се ръководи с стратегия за ускорено догонващо развиване и да има обединяване към ясни цели. Има браншове, които ще не престават да провокират рецесии. Подобни вотове би трябвало да провокират спор ", съобщи тя и още веднъж посочи, че сега липсва политическа воля за промени поради боязън от непопулярни ограничения.

Джафер уточни, че ГЕРБ не вземат участие в полемики нито в Народното събрание, нито в публичното пространство в случай че не е неотложно и има заплаха улицата да диктува нещата.

Бягството им от този спор докара до сходни спешни обстановки, които ще нанесат вреди на имиджа на ГЕРБ, безапелационна бе тя.

Припомняме, предходната седмица Българска социалистическа партия получиха поддръжката на Движение за права и свободи в Народното събрание, от "Воля " обявиха, че ще обмислят предлагането за поддръжка. Разговори с самостоятелни депутатите публично не са водени. След това социалистите оповестиха, че ще търсят и извънпарламентарна поддръжка за вота си, като получиха такава от АБВ и Движение 21.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР