Отправяме призив към депутатите да ни приемат и изслушат. Нека

...
Отправяме призив към депутатите да ни приемат и изслушат. Нека
Коментари Харесай

Недоволството на земеделците: Искаме управляващите да ни приемат и изслушат

Отправяме апел към депутатите да ни одобряват и изслушат. Нека се гласоподава и министър Вътев да преведе тези 30 млн., с цел да запазим бранша. Ние не можем да си платим газа. Това съобщи ръководителят на управителния съвет на Асоциацията на млекопреработвателите инж. Димитър Зоров в ефира на " Денят стартира ".

 

По думите му ръководещите би трябвало да пазят националните ползи и родното произвеждане.

 

" Предприятията, в които работим, носят 20 000 работни места. Ако всички тези хора следващата година отидат на борсата ще костват на бюджета над 200 млн. ", сподели Зоров.

 

Според Велин Георгиев от Национална асоциация на оранжерийните производители ръководещите не чуват настояванията на протестиращите и обществеността за подпомагането в бранша, с цел да се резервира като подобен.

 

" Вчера в Комисията по земеделието в Народното събрание се убедихме, че политиците не чуват настояванията на хората, както на земеделци, по този начин и на обществото. Изнесените нови обстоятелства от шефа на фонд Земеделие Георги Тахов, че България не наподобява на европейските страни по структурата, тъй като не се подкрепя на стопанство, а на животно и декар. Това ощетява България и ни прави неконкурентно способни.

 

Председателката на комисията по земеделие пък взе с лека ръка решение да унищожи 90% от оранжерийното произвеждане и 50% от млечното ", разяснява Велин Георгиев.

 

Зоров изясни, че решенията, които са взели на срещата, може да костват родното произвеждане и цената на продуктите в мрежата.

 

" След някои решения, които се взеха, следва да нямаме никакви зеленчуци, да нямаме мляко и да се вдигнат цените. По магазините към този момент има палета с Полско и Чешко мляко, тъй като там има държавници, които подкрепят производството ", посочи инж. Димитър Зоров.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР