Отпадат ограниченията заради коронавируса за нощните заведения. Груповите събития на

...
Отпадат ограниченията заради коронавируса за нощните заведения. Груповите събития на
Коментари Харесай

Отварят отново нощните заведения, разрешават и сватбите

Отпадат рестриктивните мерки поради ковид за нощните заведения. Груповите събития навън, както и сватбите също се позволяват. Това стана ясно от нова заповед на Министерството на здравеопазването, която влиза в действие от на следващия ден.
Според новата заповед визитите в нощни заведения, пиано-барове, нощни клубове и други сходни заведения за развлечения навън и закрито се позволяват при претовареност на местата не повече един човек на квадратен метър от общия им потенциал. Разрешават се и групови тържества навън и закрито – сватби, кръщенета, балове и други, при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 метра.
„ Заведенията са оборудвани с всичко належащо и считаме, че е безусловно безвредно да се посещават. Не считаме че сме разплодник на болестта. В момента единственият затворен отрасъл е този на нощните заведения, а заетите в него са 80 000 ”, съобщи ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов, представен от Нова телевизия. „ След като толкоз доста хора могат да бъдат по площадите, не считаме, че ние би трябвало да стоим без работа и пари. Броят на инфектираните не е скочил поради заведенията ”, добави Алибегов. Той посочи още, че посетителите на заведенията ще продължат да влизат в заведенията без маски, личният състав обаче ще работи при съблюдаване на всички ограничения.
При повишение на новите случаи в страната, всички промени в заповедите ще се вършат след разискване с браншовите организации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР