Оторизираните сервизни техници на Apple може да правят ремонт на

...
Оторизираните сервизни техници на Apple може да правят ремонт на
Коментари Харесай

Apple ще ремонтира Face ID, без да сменя телефона

Оторизираните сервизни техници на Apple може да вършат ремонт на Face ID на iPhone XS и на по-нови телефони, без да е належащо да сменят цялото устройство, оповестява MacRumors.

Технологичният колос скоро може да даде на Apple Stores и оторизираните снабдители на услуги достъп до нова сервизна част TrueDepth Camera, която се състои от Face ID и модули за предна камера. В резултат на това магазините и оторизираните снабдители ще правят ремонт устройството, когато телефонът има проблеми с Face ID, вместо да го заменят устройството.

Очаква се това да понижи въглеродния отпечатък на продуктите на компанията, като понижи броя на ремонтите. Ако това се случи, притежателите на моделите iPhone XS няма да имат ангажимент да преинсталират или да има заплаха от загуба на данни.

Все още не е ясно по кое време ще се развие този развой. Към момента компанията оповестява, че техниците, че ще получат образование и документи на по-късен стадий.

Новината идва няколко месеца откакто Apple разгласи новата стратегия „ Ремонтирай самичък “, различен ход, който може да улесни ремонта. Чрез самодейността Apple ще инструктира клиентите по какъв начин да поправят устройствата си вкъщи, като им продават частите и инструментите. Клиентите от своя страна ще получат бонус за преработване, когато върнат използваните елементи, откакто поправят устройствата си.

Apple съобщи, че програмата ще започва при започване на тази година в Съединени американски щати, а по – късно ще се разшири и в други страни.

Повече софтуерни новини може да прочетете .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР