Отново виждаме като точка от дневния ред на заседанието на

...
Отново виждаме като точка от дневния ред на заседанието на
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Защо се бърза с националния план за въвеждане на еврото?



" Отново виждаме като точка от дневния ред на съвещанието на Министерския съвет на следващия ден план за решение за приемане на националния проект за въвеждане на еврото в България. На експертните съдружни препоръки към този момент се договорихме, че първо би трябвало да забележим разбор на резултатите от въвеждането на единната европейска валута , да бъдат посочени предстоящите промени, изгоди, разноски, опасности. Отново се бърза, още веднъж се вкарва план за решение, без да бъдем осведомени като съдружни сътрудници ".

Това сподели пред БНР Любомир Каримански от Има Такъв Народ, ръководител на комисията по бюджет и финанси.

И уточни, че в разбора би трябвало да се видят икономическата и финансовата политики, регулаторната рамка, надзора, номиналната конвергенция .

В предаването " Нещо повече " той уточни, че с цел да може да се разискват техническите и оперативните параметри по този народен проект, е належащо да бъдат извървяни останалите стъпки :

" Няколко пъти разговаряхме. Направих редакция на част от в началото показаната ни конструкция за подобен разбор. Дадох я на сътрудниците съдружни сътрудници. Те се съгласиха с част от нашите причини. И остана да бъде направен този проект. Това, което ние вършим, би трябвало да е в логическа поредност . Това нещо не се съблюдава и като съдружно съглашение, в което е записано, че след публично разискване се пристъпва към тези стъпки ".

Интервюто с Любомир Каримански можете да чуете в звуковия файл.

По обявата работи: Лозина Владимирова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР