Отново става задължително носенето на маски в лечебни заведения, аптеки,

...
Отново става задължително носенето на маски в лечебни заведения, аптеки,
Коментари Харесай

Противоепидемични мерки влизат в сила и в Силистра

Отново става наложително носенето на маски в лечебни заведения, аптеки, оптики, дрогерии и обществени домове на територията на област Силистра

Това оповестява РЗИ в заповед, която регламентира противоепидемичните ограничения. Те ще бъдат в действие един месец - от през днешния ден до 21 август 2022 година, осведоми

Причината е нарасналата заболеваемост от ковид.

Отправена е рекомендация за съблюдаване на отдалеченост от метър и половина на публични места навън, където има скупчване на хора, както и в административни здания, предоставящи услуги на жители. Същото важи и за супермаркетите и комерсиалните обекти.

На работодателите се предлага да реорганизират активността на компаниите, като по опция се вкара отдалечена форма на работа.

Ще има всекидневна инспекция заран на децата в детските заведения и възрастните в обществените домове за здравословното им положение.

Мерките могат да бъдат изменени според от епидемиологичната конюнктура, оповестяват от здравната ревизия в Силистра.

Припомняме ви, че такива ограничения към този момент бяха подхванати в София, Перник, Варна, Бургас и Ямбол.

Засега не се следи мощен напън върху здравната система и ограниченията, които се подхващат не са на национално, а на районно равнище.

Само един район към момента е на нулев стадий по заболеваемост и приети в болница пациенти - Регион 1, който включва Плевен, Габрово, Ловеч, Търново и Русе. Там не се постановат ограничавания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР