Отново протест в село Ново Лески. Втори ден хората заявиха

...
Отново протест в село Ново Лески. Втори ден хората заявиха
Коментари Харесай

Втори ден недоволство в Ново Лески срещу кариера

Отново митинг в село Ново Лески. Втори ден хората обявиха недоволството си от проектите за създаване на кариера инертни материали в региона. Хората настояват, че тя ще замърси въздуха и ще унищожи редки типове в региона.

Борбата на живеещите в селото е от няколко години. Първоначално страната забранила кариерата, а след това издала позволение. От през днешния ден може да бъде подписан концесионния контракт.

Според хората процедурата по приемане на разрешението за концесия не е станало по разпоредбите.

Жителите се оплакаха от Димитър Чонгов – искащият да добива камъни в кариерата и го освиркаха. Според тях той се държи безочливо и неуважително, а във " Facebook " написа двусмислени постове: „ духайте супата деликатно, че е гореща”.

Баща му пък е някогашен кмет на селото.

Самият Чонгов отхвърли всички обвинявания и назова неистина опасението на живеещите, че ще има гърмежи, че кариерата е в предпазена зона и че ще е на 300 метра от къщите. По думите му всичко е наслагване на интриги.

Той твърди, че всички правила са спазени, а камъкът ще се добива по щадящ метод. " Няма взривни работи, камъкът е естествено натрошен, излиза по натурален метод, не попада в зона НАТУРА 2000 ", сподели той.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР