“Отново пенсионерите ще бъдат измамени, защото заявеното увеличение на пенсиите

...
“Отново пенсионерите ще бъдат измамени, защото заявеното увеличение на пенсиите
Коментари Харесай

Мая Манолова: Вместо държавата да се погрижи за продоволствието, МЗХ се готви за следващата схема със зърно​

“Отново пенсионерите ще бъдат излъгани, тъй като декларираното нарастване на пенсиите от 21% по метода, по който се предлага, ще докара или до минимално увеличение на пенсиите или даже до понижаване на приходите при част от възрастните хора”. Това съобщи ръководителят на гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова след среща със аграрни производители в Плевен.

Манолова изясни, че това е по този начин, тъй като в тези 21% се включват 60-те лв. антиковид добавка, както и добавката на добавката, която пенсионерите получаваха февруари и март поради по-ниския размер на пенсиите от януари спрямо месец декември. Така ще има хора, които ще получат по-малко, в сравнение с са получавали на 7 декември – последната пенсия от предходната година, защото тогава имаше пенсия плюс 120 лева антиковид надбавка.

По отношение на останалите оферти за ограничения в рецесията водачът на гражданската платформа добави: Тези 12.50 лева месечно, които дават за 50 литра гориво, покриват действително 4 литра. Само за информация в прилежаща Гърция, където поддръжката е сред 45 и 50 евро, с тях могат да си купят сред 25 и 30 литра гориво. 4 литра гориво за тези, които употребяват коли, за тези със скъпите джипове е нещо напълно пренебрежимо, до момента в който останалите българските жители, главно пенсионерите просто ще поддържат хората с джипове.

При срещата си в Плевен със аграрни производители по отношение на проблемите в сектора Мая Манолова разяснява:

„ Повечето дребни земеделци настояват, че не могат да оцелеят в изискванията на рецесия, че към този момент фуражът толкоз е поскъпнал, че е еднакъв на цената на млякото, а при такова съответствие 1:1 те просто не могат да устоят. Няма поддръжка и предвидимост от дейностите и на земеделското министерство, и на държавното управление. Алармират, че в случай че не бъдат взети ограничения за финансова поддръжка, просто няма да оцелеят. Ще разпродават стада и ще завършват бизнеси, които са съществували в продължение на десетилетия. Наистина земеделските производители живеят единствено на обещания. “

Лидерът на Изправи се.БГ даде обещание, че до края на седмицата ще внесе в Народното събрание предложенията, които гражданската платформа ще създаде взаимно със земеделските производители.

Относно повишаването на водата в област Плевен с 35% Манолова сподели:

„ Става 4 лева от 2,95 лева, само че действително никакви ограничения за качеството на водата или за загубите не се одобряват. 60% ще са загубите на вода и през 2026 година, когато завършва бизнес проектът. В съпоставяне с 2015 година има 150% повишение цената на водата, само че загубите остават същите, качеството остава същото и най-много заетите във ВиК Плевен си остават същите плюс 90 души, в случай че ги съпоставяме с ВиК Велико Търново, които са съпоставими “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР