Отново изниква дискусия, свързана с въпроси и пари в Стани

...
Отново изниква дискусия, свързана с въпроси и пари в Стани
Коментари Харесай

Скандал с въпрос в Стани богат! Колко са парите

Отново изниква полемика, обвързвана с въпроси и пари в Стани богат.

Открай време се основава впечатление за сложността на въпросите, които се задават за избрана сума в българската версия в " Стани богат ".
-->
Във вчерашния брой на горещия стол седна Галена Добрева. Всичко в нейната игра вървеше обикновено досега, в който бе отворен въпроса за първа сигурна сума - 500 лв.. Коя от страните граничи единствено с една страна и територията й се съдържа напълно в територията на друга страна?

а/ Индонезия                 

б/Лесото               

 в/Монголия         

д/Кения

Въпросът не е по никакъв начин сложен за човек с нормално равнище на обща просвета, само че участничката се поколеба и пожела да употребява жокер 50/50 и в последна сметка уточни правилния отговор - Лесото, която е заобиколена напълно от ЮАР.Абсолютно същия въпрос е заложен на американеца Ким Хънт във версията на играта в Щатите през 2000 година.

Той отговаря вярно, печели играта и става милионер.Въпросът към Хънт е заложен по безусловно същия словоред, както при Добрева. Отговорите са - Лесото, Буркина Фасо, Монголия и Люксембург. Както виждате в българската версия Люксембург е сменен с Индонезия, която е и една от най-големите страни в света. 

Този случай още веднъж поражда полемика за сложността на въпросите в българския " Стани богат " версия. Друго - за какво от 20 години най-високите суми не са променяни и по кое време най-сетне ще се откри българин, който да вземе огромната сума, написа Пловдив 24..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР