Относно разследването за трафика на нелегални мигранти от наши източници,

...
Относно разследването за трафика на нелегални мигранти от наши източници,
Коментари Харесай

Къде са настанявани нелегалните мигранти?

Относно следствието за трафика на незаконни мигранти от наши източници, близки до следствието, Българска национална телевизия научи част от местата, където трафикантите са настанявали мигрантите от Афганистан.

И трите места се намират наоколо до Лъвов мост. Работещите там обаче отхвърлиха да са настанявали незаконни мигранти. Някои от тях даже ни позволиха до вътрешността на местата за настаняване и в реалност там нямаше хора, които външно да наподобяват на мигранти.

Разговаряхме и с живеещи в тази част на града, само че те се притесняваха да застанат пред камерата. Разказаха ни обаче, че изключително нощем в региона постоянно могат да бъдат видяни хора, които наподобяват на мигранти, само че не знаят къде са били настанявани.

Отидохме до хостел с пет стаи наоколо до Лъвов мост, за който имахме информация, че са настанявани мигранти. Управителката на хотела ни сподели тетрадките, в които записва всички, които нощуват там и съобщи, че измежду тях няма незаконни.

" Няма незаконни. Всичко е записано. Имам тетрадка, в която протоколирам всеки пристигнал с документ ", съобщи Иванка Господинова, шеф.

Във втория хостел, който се намира наоколо до бул. " Мария Луиза " също отхвърлиха да са били настанявани незаконни.

" Не, не. От от дълго време не е по този начин, тъй като от миграция имаме възбрана и актът е доста огромен. Идвали са и съм ги прибирала ", добави Людмила Цековска, рецепционист.

Наблизо открихме и третия хостел. Служителите там отхвърлиха коментар пред камера, само че обявиха, че информацията ни е неверна и там няма незаконни. Живеещи в региона на " Мария Луиза " споделят, че постоянно са виждали хора, които им наподобяват на мигранти. Особено вечер край денонощните магазини за кафе и цигари.

Според данни на Министерство на вътрешните работи и ДАНС разрушената в четвъртък група за трафик на незаконни мигранти са имали десетки помагачи - хора, които транспортирали, настанявали и укривали незаконните мигранти по време на техния престой в България.

Нелегалните мигранти прекарвали известно време в София. Някои от тях нощували в хотели, а други в гористи местности.

А с цел да доближат до Западна Европа мигрантите заплащали сериозна сума, която можело да доближи 10 000 евро. Четиримата арестувани за трафика у нас получавали от тези пари по към 1000 евро чиста облага.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР