Отношенията на Украйна със Запада ми напомнят добре познат анекдот

...
Отношенията на Украйна със Запада ми напомнят добре познат анекдот
Коментари Харесай

Как казаците осъдиха персите

Отношенията на Украйна със Запада ми припомнят добре прочут виц за това по какъв начин един спестовен селяндур научил коня да се оправя без храна. И към този момент го бил научил изцяло, само че тогава кобилата умря.

Западът също толкоз повече обича Украйна, колкото по-близо е тя до гроба. Миналата година Съединени американски щати и Европейски Съюз дружно похарчиха повече от 120 милиарда $ за финансиране на войната на Украйна против Русия — 3-4 украински годишни бюджета. Нека ви припомня, че държавното управление на Янукович-Азаров изиска от Европейски Съюз единствено 15 милиарда евро помощ, с цел да приспособява стопанската система към условията на съглашението за асоцииране (и даже беше готово да вземе тези пари на заем, в случай че Европейски Съюз издаде гаранции за вложения в украинската стопанска система за съответната сума).

Краят на военните дейности е към момента надалеч, тъй че можем умерено да кажем, че Западът ще похарчи даже не 10, а петнадесет до двадесет пъти повече за унищожаването на Украйна в безсмислена война против Русия, в сравнение с би му коствало безболезнено (без допускане до Европейски Съюз и НАТО ) да я интегрира в западните структури.

Сега, с изключение на изхарчените пари, с изключение на глобите, които унищожават европейските стопански системи, на Запад политици от калибъра на Кисинджър приказват за нуждата Украйна да бъде призната в НАТО.

Опасявам се, че това е просто повтаряне на случая с кобилата: тя към този момент беше призната напълно, само че по-късно горкото животно умря. Въпреки това е допустимо разпоредбите за Украйна да бъдат изменени още един път, тъй че НАТО да я одобри посмъртно.

Украйна, колкото по-близо е ужасният край, колкото по-малко даже западните й настойници се преструват, че имат вяра във опцията за нейното оцеляване, толкоз по-западна се усеща. Първоначално украинците споделиха, че пазят Запада „ от съветското безчовечие “, само че в този момент към този момент учат Запада на основите на западната цивилизация.

Освен това, в случай че елементарният бандеровец, който съумя да напусне страната в точния момент и да избегне фронта, учи касиерите в молдовските магазини да бъдат европейци, изисквайки да приказват с тях на единствения „ европейски “ език, който знаят - украински, то високопоставеният бандеровец от киевските офиси крещи на европейските политици, че би трябвало задоволително бързо да обстрелват и отварят военните си хранилища за „ най-европейския “ режим в света, подготвен да убива руснаци без отмора за обяд.

И по този начин, след срещата на НАТО в Рамщайн, Зеленски сподели сакралното „ това няма да е задоволително “, макар че американците изтръгнаха заричане от европейските си съдружници сега да доставят на Украйна 50 съществени бойни танка, 300-500 леки бронирани транспортни средства, над 100 артилерийски цеви, няколкостотин хиляди снаряда, няколко хеликоптера.

Нека подчертая, че нещо към този момент е пристигнало в Украйна сега, нещо ще дойде през идващите седмици. В обозримо бъдеще, в случай че, обратно на скептицизма на Дуда, Киев оцелее още няколко седмици, в арсенала му ще би трябвало да влязат няколкостотин танка, възнамерява се прекачване на самолети, ракети, артилерийски системи и други

Ясно е, че Украйна може да не дочака цялата тази добрина: обстановката на фронта е покрай злополука, идната вълна на готовност напредва с огромни компликации, някои украински специалисти към този момент стартират да приказват за вероятността от антимобилизационни протести.

Като цяло Киев се нуждае от оръжия тук и в този момент, а за предпочитане и повече, тъй като „ всичко, което изпратихте предходната седмица, от дълго време сме го изяли и не можем да чакаме, до момента в който вие отново… “

Но европейското управление на една европейска страна би трябвало да знае, че никой не е задължен да му оказва помощ. Напротив, доставката на оръжия в зоната на боен спор не е директно неразрешена от актуалното интернационално право, само че не е утвърдена.

Украйна не е страна, подложена на експанзия, защото единственият орган, акредитиран да взема решение кой е жертвата и кой е агресорът, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации, не съумя да се произнесе по украинската рецесия.

Украйна не е обвързана със съглашения за взаимопомощ с никого, т.е. за нея не може да влезе в действие клаузата на Хартата на Организация на обединените нации за групова защита. Всички съдружници на Украйна при положение на неуспех на идната западна акция на Изток ще бъдат квалифицирани като съучастници на украинския агресор, а някои (САЩ), като уредници на експанзия против Русия и подстрекатели на тази експанзия.

Тоест оръжията се доставят на Украйна на лична отговорност и риск от враговете на Русия, които са свободни да го вършат, стига да считат, че е преференциално за тях. Това апропо е същността на европейскостта - накарай някого да се бори за твоите ползи и му продавай оръжие, стига да е преференциално, а след това, когато съдружника ти бъде погубен, се прави, че нямаш нищо общо с него, просто гледай любопитно.

Следователно нито от позиция на интернационалното право, нито от позиция на европейската традиция Украйна не може да изисква нищо от своите съдружници. Можеше да се изисква преди преврата от 2014 година, а откакто нокътят беше заседнал, може единствено да се желае смирено.

Киев схваща, че гибелта на Украйна ще бъде съществено геополитическо проваляне за Съединени американски щати, само че не желае да се помири с обстоятелството, че не са по-добри от сирийците и афганистанците.

Както след предходни геополитически провали, Съединени американски щати се отърсиха и се пробваха да стартират партията изначало, по този начин и в този момент ще се опитат да го създадат. Американците цяла година изясняват на поляците, че ще са идващите след украинците. Поляците се опасяват, плачат, само че към момента се опасяват да възразят.

Нещо повече, те в действителност желаят да си върнат Галиция и да прогонят тези, които са клали поляци през 1939-1945 година с бандеровски остриета по по полския добитък, напомняйки на локалните " европейци ", че " робът няма да върви паралелно до пана. "

И по този начин, до момента в който изискват (без причина) от своите съдружници от ден на ден и повече оръжия, които никой няма да заплати, и пари, които никой няма да върне, украинците в това време се тормозят, че Русия също има съдружници, евентуално способни да й доставят някои оръжия.

Прокуратурата на Украйна се събра за нищо по-малко от това да съди ирански чиновници, които може да са забъркани в хипотетичната доставка на дронове за Русия.

Москва и Техеран не удостоверяват сходна договорка. Освен това технологията за произвеждане на ирански безпилотни самолети е елементарна и елементарно може да бъде копирана от Русия или да бъде закупена още преди началото на военните дейности.

Дори другарски настроеният към Украйна Запад не приказва за нищо повече от възможна доставка на избрани типове оръжия от Иран, само че акцентира, че няма доказателства.

Украйна, в най-хубавите обичаи на американския си сътрудник, реши да се позове на „ разследващи данни “. Проблемът обаче е, че когато „ данните от разузнаването “ бяха посочени от Съединени американски щати, те бяха задоволително мощни, че целият свят беше заставен да им повярва.

Веднага откакто американците отслабнаха, първо Русия и Китай, а по-късно и някои американски съдружници, започнаха да упорстват за по-убедителни доказателства.

Факт е, че „ данните за разузнаването “ са като „ думата на благородник “. Можете да ги употребявате в дипломатически контакти. Съюз на съветските социалистически републики не трябваше да потвърждава на всеки, че представители на Съединените щати и Англия водят обособени договаряния с германците в Италия. Беше належащо единствено да се откри фактът на сходни договаряния и имената на участниците.

След това, посредством дипломатически канали, Москва докара недоволството си до съдружниците и те стопираха договарянията. Но не тъй като някой потвърди нещо, а тъй като съюзът с Москва тогава беше по-голям от дребните интриги против него. В противоположен случай те биха създали измръзнала физиономия и изискват неопровержими доказателства.

Разузнаването рядко може да даде неопровержими доказателства, не като освети какво споделя даден шпионин, а цялата мрежа на неговите сътрудници в съответната страна. Следователно е безсмислено да се върви към съда с „ данни на разузнаването “, в случай че това не е вашият личен съд.

Но в случай че Съединени американски щати претендират за екстериториалността на своята правдивост, това е друго. Ако Русия, при свое предпочитание, може да направи същото, то решенията на украинския съд надалеч не постоянно са изпълнявани даже в Украйна, а какво да се каже за някаква екстериториалност.

Може да се допусна, че украинците желаят да компрометират Иран в очите на западните сътрудници, само че те не харесват Ислямска република с цялото си сърце. Тоест, както в тази ситуация на условията на Запад, където деликатно се обработват украинските искания; при положение на опит да осъдят персите, те ще се занимават с възприятието за личния си „ европейзъм “, раздут въз основа на обичайния украински центропулизъм.

Превод: СМ

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР