Отношенията между Китай и Европейския съюз ще бъдат определяни от

...
Отношенията между Китай и Европейския съюз ще бъдат определяни от
Коментари Харесай

ЕС: Отношенията ни с Китай ще бъдат определяни от действията на Пекин

Отношенията сред Китай и Европейския съюз ще бъдат определяни от държанието на Пекин, в това число що се отнася до протичащото се в Тайван, сподели през днешния ден, висш представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Коментарът на Борел, който не участва на срещата заради позитивен тест за КОВИД-19, е изработен при започване на срещата на външните министри от групата на Седемте (Г-7) в Япония. Той акцентира две от тематиките, които са във фокуса на тридневната среща: потребността от единен метод към Китай и опасенията по отношение на Тайван.

Китай е централна тематика на срещата на външните министри на най-развитите демократични страни в японския курортен град Каруидзава. Япония, единственият азиатски член на групата, е надълбоко разтревожена от възходящата мощност на Китай в района, като в частност паниката на Токио е съсредоточена върху възможни военни дейности против Тайван.

" Всичко, което се случва в Тайванския пролив, ще значи доста за нас ", сподели Борел, наблягайки потребността от ангажираност по отношение на Китай, както и да се поддържат открити връзки.

Министрите евентуално ще разискват " общ и координиран " метод по отношение на Китай, сподели върховен чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР