Отношенията между Европейския съюз и Турция се разрастват и подобряват,

...
Отношенията между Европейския съюз и Турция се разрастват и подобряват,
Коментари Харесай

Йохансон: Може да се възобнови диалогът с Турция за миграцията

Отношенията сред Европейския съюз и Турция се разрастват и усъвършенстват, тъй че в този момент може да се възобнови разговорът на високо ниво по проблемите на миграцията, съобщи европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон в Никозия, където през днешния ден бе на еднодневно посещаване. Тя удостовери и прецизното придържане към режима на наказания против президента на Беларус Александър Лукашенко.

Еврокомисарят се надява да откри общ език с Анкара по време на визитата си там след две седмици, с цел да могат да се предотвратят противозаконните пристигания на мигранти на острова.

Бреговата защита на Кипър и ограниченията за наблюдаване на „ зелената линия ” сред двете елементи на острова са засилени, с цел да се спрат опциите за противозаконни влизания, регистрира през днешния ден кипърският вътрешен министър Никос Нурис.

Кипърските управляващи желаят обаче от Европейската комисия спомагателна поддръжка. Безвъзмездна помощ от 35 млн. евро е нужна за завършването на два мигрантски лагера.

Страни като Кипър се нуждаят от взаимност за преразпределението на бежанците и по тази причина е новият европейски пакт за миграцията и убежището, съобщи Илва Йохансон.

Заради наложените европейски наказания президентът на Беларус Александър Лукашенко работи като „ обезверен човек ” и „ избутва ” мигрантите в Европейски Съюз, сподели още еврокомисарят, визирайки проблемите в Литва и Полша. Лукашенко не е сътрудник, с който Евросъюзът е подготвен да си сътрудничи, акцентира тя.

По време на визитата си през днешния ден еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон посети приемния бежански център в Никозия и беседва с министри и с ръководителя на Народното събрание.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР