Отношенията между Европейския съюз и Турция по време на пандемията,

...
Отношенията между Европейския съюз и Турция по време на пандемията,
Коментари Харесай

Първите дипломати на Берлин и Анкара обсъдиха отношенията между ЕС и Турция по време на пандемията



Отношенията сред Европейския съюз и Турция по време на пандемията, както и обстановката в Либия бяха съществени тематики на среща сред първите дипломати на Берлин и Анкара.

От немската страна Хайко Маас регистрира, че след сложна 2020 година, турско-европейските връзки сега са в напредък. Маас даде следния индиректен отговор на директен въпрос дали страната му поддържа процеса по присъединение на Турция към Европейския съюз:

" Знаем и сме изяснили през нашето европейско председателство, че се интересуваме от разговор, който включва цели и резултати. Миналата година беше сложна за връзките сред Европейския съюз и Турция. Тази година има съществено усъвършенстване и по тази причина е значимо да останем в разговор ".

Хайко Маас и турският му сътрудник Мевлют Чавушоглу се съгласиха, че всички задгранични наемници би трябвало да изоставен Либия, като положителен сигнал към новото краткотрайно държавно управление там. Турският външен министър направи уточнението, че това не се отнася до турския боен личен състав в африканската страна, който е там по покана на предходното държавно управление на националното обединяване в Триполи и тренира либийската войска.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР