Отношението на американците към Facebook значително се е променило. Според

...
Отношението на американците към Facebook значително се е променило. Според
Коментари Харесай

Над една четвърт от американците са изтрили приложението Facebook от смартфоните си

Отношението на американците към Фейсбук доста се е трансформирало. Според проучване на центъра Pew, над една четвърт от американските консуматори са декларирали, че през последните 12 месеца са премахнали мобилния клиент на обществената мрежа от своите устройства.

42% от потребителите в Съединени американски щати споделят, че са решили да се откажат и да си починат от Фейсбук в продължение на най-малко няколко седмици. Процентът на хората, трансформирали своите настройки на конфиденциалността в обществената мрежа е доста висок – 54%.

Уеб изданието Recode съобщи, че това е предстояща реакция на проблемите в най-голямата обществена мрежа. Пример за това е страхотният скандал с Cambridge Analytica – компанията, която използваше персоналните данни на потребителите с политически цели.

Изследването обгръща интервала от 29 май до 11 юни. Участвали са съвсем 5000 души. Сред потребителите, изтрили мобилното приложение Фейсбук, доминират младежите. 44% от тях са на възраст от 18 до 29 години, до момента в който единствено 12% са на 65 и повече години. Почти всеки десети консуматор е изтеглил персоналните си данни от обществената мрежа. Това не е за удивление, тъй като младото потомство повече осъзнава своето наличие в интернет.

Фейсбук съобщи, че аудиторията на обществената мрежа не е намаляла. Напълно е допустимо потребителите да употребяват уеб-версията на месинджъра.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР