Отношението към ГЕРБ и егоизмът вдясно са основните пречки пред

...
Отношението към ГЕРБ и егоизмът вдясно са основните пречки пред
Коментари Харесай

ДБГ зове за широка коалиция вдясно: тя би осигурила двама евродепутати, без нея няма да има и един

Отношението към ГЕРБ и егоизмът вдясно са главните спънки пред обединяване на десните партии, уточни в отговор на въпрос зам.-председателят на Движение България на жителите (ДБГ) Найден Зеленогорски на конференция през днешния ден.

От ДБГ показаха, че работят за необятно дясно обединяване у нас на политическите сили - членове на ЕНП, като се изключи ГЕРБ, " които затънаха в популизъм ", по думите на Зеленогорски.

И въпреки всичко при започване на годината с идни избори за евродепутати и локална власт в редиците на ДБГ се прокрадва скептицизъм.

" С дълбока угриженост желая да кажа, че след раздвижването през октомври, ноември и общите кръгли маси, през последните седмици има закъснение, застой, който е мощно стеснителен. Вече закъсняваме, часовникът цъка не в наша изгода, а против ползите на десните политически сили ", предизвести Зеленогорски.

Той уточни, че има заплаха на изборите за Европейски парламент да се явят две конкурентни десни листи, което да докара до това, че няма да бъде излъчен нито един десен представител. А необятен десен план гарантира поне двама евродепутати, предвижда той.

Липсата на единение го предизвика да се обърне посредством медиите към останалите десни обединения с въпроса: " Колеги, желаеме да създадем по-силни ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия ли? ".

Оценката на ДБГ за изтеклата 2018 година е, че тя е " пропиляна " в кавги, които не са намерили своите решения, а като образци оттова показаха банкрута на ЗК " Олимпик ", след който нищо не последвало, безсрочното отсрочване на електронното гласоподаване, корупционни кавги, незаработилата система за електронните винетки, сривът на Търговския указател.

" С две думи, държавно управление не съумя да реализира каквото и да било в посока решение на проблемите. Те се придвижиха в актуалната година и ни чака още от същото и то доста повече. Отново няма да се работи по значимите проблеми и високите цени на тока, водата ", разяснява Димитър Делчев.

Виждането му е, че в актуалната година на изборите " явно партиите ще мислят единствено по какъв начин да се показват, а не по какъв начин да решат проблемите на хората ", че ще е година на огромните обещания, а не на решенията.

В подтекста на идните локални избори от ДБГ разясниха и ръководството на София, което дефинираха като " неуспех ". " Повече от 12 години кметът, общинският съвет и администрацията се провалиха в решаването на най-важните проблеми ", съобщи Денислав Генчев и даде образец с качеството на въздуха; некачествените поправки.

Работи се без тактика, а ръководството е нездравословно за града, заключи той. Според него 2019-а ще е " още една изгубена година " поради изборите.

Във връзка със абсурда с унищожаването на дюните в къмпинг " Смокиня ", от партията разясниха, че той е образец, доказващ " грандиозната корупция и неналичието на система за надзор в страната ". Те недоумяват и по какъв начин е допустимо подобен обект да е частна благосъстоятелност и питат кой го е разрешил.

Коментираха и заявката на Марк Жирардели, че е новият притежател на " Юлен ", откакто от 2012 до 2016 година правил изследване. 

Това е доста необичайно - в интервала 2014-2016 година той беше консултант на министър Николина Ангелкова, показаха от ДБГ и оповестиха, че ще проучат въпроса бил ли е в спор на ползи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР