Отне почти десетилетие докато общините в региона реализират идеята на

...
Отне почти десетилетие докато общините в региона реализират идеята на
Коментари Харесай

Общинските съветници от ПП СЕК подкрепиха създаването на „Фонд за развитие на Летище Бургас“

Отне съвсем десетилетие до момента в който общините в района осъществят концепцията на Константин Бачийски и „ Средна европейска класа “

Очаквано, общинските съветници от „ Средна Европейска Класа “ изрично поддържаха основаването на „ Фонд за развиване на Летище Бургас “ . Според Иван Иванов, Николай Желев и Стоян Царев , това е вярната стъпка за привличане на туристи към Бургас и Южното Черноморие.

Идеята за пръв път бе показана в края на 2014 година от ръководителя на СЕК Константин Бачийски, като част от „ Плана Бачийски “ за икономическо развиване на района, по времето, когато той беше общински консултант. Тогава той предложи на Община Бургас и още три общини в района да основат фонд, който да подкрепя осъществяването на полети отвън дейния туристически сезон , което би довело освен туристи, а би улеснило бизнеса и развило стопанската система.

Тогава главните причина за предлагането за основаването на този фонд бяха три. Първата от тях е, отвън дейния сезон да има опция задгранични жители да идват на територията на нашата област. По този метод да се разшири опцията за туризъм отвън морския, летен туристически сезон . Дали някой ще пристигна на СПА, състезателен или селски туризъм или по някакви други аргументи – в случай че няма целогодишни полети , тези хора се затрудняват и евентуално огромна част не биха пристигнали.

Вторият основен миг е посредством усилването на интернационалните полети до съществени дестинации с цел да се усъвършенства качеството на живот на жителите. Това не включва единствено съществуването на добър градски превоз . В актуалните условия интернационалната съгласуваност е от огромно значение. Животът е динамичен и огромна част от хората мигрират в една или друга посока. Има доста хора от района, които живеят и работят в чужбина. Има доста хора, чиито деца или внуци учат в чужбина . Целогодишната съгласуваност ще даде опция тези хора по-често да бъдат с околните си, ще им даде опция за улеснение при пътуването .

Третия претекст подложен още преди десетилетие е посредством тези полети да се направи Бургас една по-атрактивна дестинация за бизнес вложения . Когато задграничните вложители избират къде да ситуират своя нов бизнес или къде да го разширят, един от критериите е съответната съгласуваност. Ако фактически се привлекат самолетни компании да правят целогодишни полети, това би помогнало на нашия район да се развива стопански и то дълготрайно.

В началото на 2014 година предлагането на Бачийски бе несъмнено за супер рисковано и неосъществимо , само че година и половина по-късно през януари 2016 година Общинският съвет в Бургас гласоподава сумата от 40 000 лв. . за основаване и финансиране на Фонд за стимулиране на полетите в Бургас. Въпреки признатото решение на Общински съвет и отпуснатите средства фондът на процедура не беше основан и решението отлежаваше с години досега.

 Константин Бачийски
Константин Бачийски. Снимка: СЕК

Сега, по време на постоянната сесия на Общински съвет – Бургас Иван Иванов напомни, че „ Средна Европейска Класа “ , освен е била основател на концепцията още преди 10 години, само че и постоянно е подкрепяла самодейността за стимулиране на целогодишните полети до Летище Бургас и ще продължи да го прави.

„ Осъществяването на целогодишни полети е значимо за развиването на стопанската система и туризма в Бургас и района. Не на последно място, това е насочна точка за привличане на нови вложители в града. Апелираме, при основаването на „ Фонда “ и при неговото ръководство водеща роля да има Община Бургас, като община с най-голяма финансова вноска в него “ , сподели Иванов и потвърди, че Политическа партия СЕК е поредна в основаването и поддръжката на всички значими за Бургас и района решения.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР