Отмина и Светлата Седмица, но вместо просветление и смирение, Тя

...
Отмина и Светлата Седмица, но вместо просветление и смирение, Тя
Коментари Харесай

„Ето така не трябва да се прави конкурс!“, господин министър. На вниманието на Найден Тодоров

Отмина и Светлата Седмица, само че вместо прояснение и примирение, Тя нажежи до алено пристрастеностите към избора на шеф на Италианския колеж в Горна баня /НУКК/. Величка Велянова не миряса - изтормози всичките си настойници в министерството на културата да назначат протежето й Иван Капурдов за шеф, макар грандиозните кавги към опорочения и манипулиран „ конкурс ". Същият този „ конкурс " образно илюстрира същността на модела „ Велянова " - недоброкачествен израстък (карцином), метастазирал на разнообразни равнища във всички държавни институции. Това изяснява и пасивното им отношение, макар изнасяните от близо тридесет години информации в медиите за корупционни схеми и злоупотреби в образователното заведение... Всички си затваряха очите, макар очевадните обстоятелства, а Величка Велянова получаваше най-високите държавни оценки, трансформира се в най-заможния чиновник в българската просветителна система, бабата - милионер...

Капак на всичко това беше зле скалъпения „ конкурс за избор на шеф ", на който Величка съумя да пробута протежето си Иван Капурдов, по-известен измежду учениците в Лицея като „ Капурдаки ". На 06. април Капурдаки беше доведен „ за ръчичка " в Министерството на културата за присъединяване в „ състезанието " - със служебното „ Пежо " на Велянова, водач и изпратен от нея компаньон.

Няколко седмици преди „ състезанието " съставът на „ изборната комисия " беше докладван на Велянова от Борис Данаилов - н-к на кабинета на министър Найден Тодоров. Съставът се появи и в медиите, в цялостно несъгласие със закона. Впоследствие, по необясними аргументи, част от членовете на „ комисията ", по всяка възможност неуместни, бяха непозволено сменени...

Членовете на „ изборната комисия " бяха препоръчани от дирекция СИХО /Сценични изкуства и художествено образование/ при МК. В същата дирекция работят и двама от членовете на Обществения съвет при НУКК, доближени на Велянова, които директно участваха и в провеждането на самия „ конкурс ".

„ Ето по този начин не би трябвало да се прави конкурс! " - Такава е гневната позиция на Диян Стаматов, шеф на софийското 119 СУ „ Акад. Михаил Арнаудов ", някогашен зам. министър на МОН и общ. консултант в СОС.

От направения видеозапис става пределно ясно, че единствено Капурдаки е разполагал с вътрешноведомствена информация за НУКК, която в нарушаване на законовите разпореждания не е била оповестена на уеб страницата на образователното заведение и не е била налична за другите двама участници в „ състезанието ". Единият от тях, Александър Чакмаков, към този момент е сезирал способените органи за скандалните престъпления.

Източник: БЛИЦ

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР