Отложиха обявената за утре в Гърция 24-часова блокада на пристанищата.

...
Отложиха обявената за утре в Гърция 24-часова блокада на пристанищата.
Коментари Харесай

Моряците в Гърция отложиха стачката си

Отложиха оповестената за на следващия ден в Гърция 24-часова обсада на пристанищата. Протестът на моряците ще се влее в общата национална стачка на 10 юни, съобщи БНР.

Гръцката морска федерация се споразумя с националните синдикати и трансферира оповестената за на следващия ден стачка за 10 юни, когато е оповестена обща национална стачка. Моряците оповестяват, че се включват в националните митинги. От фериботните компании осведомят, че на следващия ден морският превоз ще се движи по график и не се постанова смяна в резервациите.

Синдикатите реагират с обща национална стачка на 10 юни против проектозакон, който се разисква в Народното събрание. Профсъюзите и опозицията приканват държавното управление неотложно да отдръпна проектозакона. Депутати от опозицията разясняват, че консервативното държавно управление отстранява осемчасовия работен ден, понижава заплащането за ексклузивен труд и не подсигурява подписване на групови трудови контракти. „ Няма да позволим да се вкарат условия на иго на трудовия пазар “, безапелационни са в декларация синдикатите и приканват за цялостна обсада на страната на 10 юни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР