Отлична оценка на съвещанието по маркиране на ДГС-Шумен като обекти

...
Отлична оценка на съвещанието по маркиране на ДГС-Шумен като обекти
Коментари Харесай

Съвещанието по маркиране в Шумен с отлична организация

Отлична оценка на съвещанието по маркиране на ДГС-Шумен като обекти и тематики, даде инж. Христина Манолова от СИДП, която бе посетител на проявата.  Според нея и петте отдела в землищата на селата Друмево и Костена река са били забавни и са дали опция на младите лесовъди да показват познания и умения. Участниците в съвещанието разгледаха обекти с извършени постепенно-котловинни, групово-постепенни, краткосрочно-постепенни и неравномерно постепенни сечи. На последният обект бе извършено и самобитно съревнование сред лесовъдите от стопанството, като работата им бе оценена от гостите от СИДП и РДГ-Шумен.

Съвещанието откри зам.-директорът на стопанството инж. Петър Ганев, който приказва за нуждата от такива събирания на лесовъдския състав, с цел да може всеки да се запознае с работата на сътрудниците си и да чуе разнообразни отзиви, да усвои положителни практики и новости в работата. Той означи, че задачата на тези съвещанията е горските да си бъдат взаимно потребни, да си напомнят някой неща и да научат други.  

Инж. Николай Колев води съвещанието по маркиране, като всички обекти бяха в Главно следствено управление (на МВР) Овчарово, на който той е началник. Колев срещна сътрудниците си с историята на избраните отдели, изведените мероприятия и бъдещата лесовъдска интервенция. Гост на съвещанието бе и зам.-директорът на ДГС-Провадия инж. Ангелина Янева, която показа своя опит при стопанисване на дъбови и церови гори. Шуменските лесовъди предложиха на Янева идващото събиране да бъде взаимно, с цел да могат лесовъдите от двете стопанства да сравнят работата си и да отчетат достиженията си.

В края на съвещанието, до хижата на горското стопанство в Овчарово, бяха залесени три чинара. Лесовъдите са решили да трансфорат това в традиция и всяка година да прибавят нови фиданки в парка край постройката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР