Италианската кухня е една от най-изтънчените и обичани в света,

...
Италианската кухня е една от най-изтънчените и обичани в света,
Коментари Харесай

Десетте най-обичани италиански ястия, които завладяват света

Италианската кухня е една от най-изтънчените и обичани в света, която ни предлага необикновено многообразие от усети и текстури. Нейната дарба да съчетава елементарни съставки в изключителни ястия е обичана от хора на всички възрасти и от разнообразни култури. Нека разгледаме десетте най-любими италиански ястия , които са завладели сърцата на мнозина по целия свят.

От скромното си начало в Неапол пицата е превърната в световен феномен . Традиционната италианска пица се отличава с фино, хрупкаво тесто и се пече в тухлена пещ, което и дава несравним усет.

Пастата е знак на италианската кухня . С многообразие от форми и размери, тя може да се сервира с голям брой сосове, от класическия „ Помодоро “ до кремообразния „ Карбонара “.

Съчетавайки пластове от тесто с плънка от месо, зеленчуци и сосове лазанята е съвършен образец за италианското умеене да основава пълноценни и задоволяващи ястия.

Тези пържени оризови топки са идеални за предястие или лек обяд. Аранчините са хрупкави извън и кремообразни от вътрешната страна, с разнообразни пълнежи като моцарела или болонезе.

Подобно на други типове пълнени тестени произведения  тортелините са дребни и пълнени със сирена, месо или зеленчуци, нормално поднесени в бульон или с лек сос.

По-големи и със сърдечен заряд от рикота и зеленчуци тортелоните са израз на благосъстоянието на италианската кухня и нейната еластичност.

Тази гъста зеленчукова чорба е класическо италианско ядене, което се подготвя с фасул, зеленчуци и постоянно късчета паста, предлагаща вътрешност и задоволство.

Салата Капрезе е елементарна, само че извънредно вкусна със своята композиция от домати, моцарела и босилек, представляваща цветовете на италианското знаме.

Традиционен италиански десерт е кростата , който съчетава сладостен заряд с плодове и тънко тесто, което прави всеки залог за него печеливш.

Тирамисуто е известен десерт и е обичан на мнозина, с помощта на съчетанието от кафе, маскарпоне и бишкоти, предлагащ лек и ободрителен свършек на всяко хранене.

Италианската кухня продължава да въодушевява и радва със своята елементарност и грациозност, като остава знак на кулинарна изисканост и наслаждение .

15 болести може да лекувате с този изумителен зарзават


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР