Триумф за България в спортния риболов. Миленко Стойчев спечели престижно

...
Триумф за България в спортния риболов. Миленко Стойчев спечели престижно
Коментари Харесай

Българин спечели престижно състезание в Италия по улов на лаврак с каяци

Триумф за България в спортния лов на риба. Миленко Стойчев завоюва влиятелно съревнование в Италия по улов на лаврак с каяци и изкуствени примамки. В риболовните среди този 
Прочетете още
Риболовът за Миленко е повече от нормално занимание още като дете. Той споделя, че постоянно е харесвал връзката с природата и е отбягвал електронните игри. Така хваща въдицата вместо джойстика.

В зрелост този избор му се отплаща. Край италианските крайбрежия на Средиземно море, с цялостна газ, Миленко нападна върха на едно от най-големите надпревари в Европа - по спининг лов на риба.

Той споделя, че надпреварата се организира в два дни по седем часа и се лови единствено лаврак. Състезателите ловуват в две лагуни. Имат право да показват пет лаврака. Всеки половин сантиметър носи половин точка.

Месеци преди старта Миленко почнал да разучава региона. Той споделя, че е разчитал главно на карти и сателитни изображения, защото в никакъв случай не е посещавал мястото. Солидно квалифициран, Миленко стартира да бере плодовете на своя труд още през първия спортен ден. „ Използвах една силиконова стръв, която водех извънредно бързо и по този метод успявах да предизвиквам риби да нападат “, споделя той пред кореспондент на Нова.

Завършва деня на 13-о място от 163-ма души. Заради страстите задремал мъчно. Зареден с оптимизъм, в разгара на втория спортен ден уловил огромна риба. Но за негов неприятен шанс тя избягала.

„ Три минути преди края на надпреварата съумях да хвана рибата, с която станах първенец “, споделя Миленко. Триумфът му шокирал италианците. „ В първия час и половина не можах да си подредя мислите “, споделя рибарят след края на надпреварата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР