Открийте цялата красота на църквата САН НИКОЛА в Бари!Посветена на

...
Открийте цялата красота на църквата САН НИКОЛА в Бари!Посветена на
Коментари Харесай

Пътешествие във времето в Пулия

Открийте цялата хубост на църквата САН НИКОЛА в Бари!
Посветена на светеца настойник на Бари и ситуирана в сърцето на историческия център, базиликата Сан Никола е измежду най-важните и очарователни в Италия, както и дестинация за интернационален набожен туризъм. Това е прелестен образец за романски жанр, от който човек не може да не остане удивен. Вътре можете да се насладите на изключителна сбирка от сакрално изкуство и криптата, посещавана от стотици вярващи от целия свят, с цел да се поклонят пред мощите на светеца-покровител. Закрилник, безценен за католици и православни. Ето за какво базиликата е едно от дребното италиански места за поклонение, където се отслужват икуменически обреди. Съкровището на Сан Никола се съхранява в Museo Nicolaiano в непосредствена непосредственост до базиликата и събира, наред с други неща, сребърни принадлежности, осветени ръкописи и скъпоценни пергаменти.



Когато напуснете криптата, преди да продължите по стълбите, ще забележите серия от люнети на стената, изобразяващи живота на светеца!
АРАГОНСКИЯТ ЗАМЪК ТАРАНТО: шедьовър на италианската военна архитектура!
Основното барикада на град Таранто, Арагонският палат, прочут също като Castel Sant'Angelo, наблюдава границата сред Стария град и Borgo Umbertino в йонийската столица. Имението, проектирано към края на 15-ти век, лежи на морето, с цел да отбрани плавателния канал. Желана от краля на Неапол като защитителен палат, крепостта е издигната върху основите на конструкция от норманската ера, като централно ядро има цитадела, издигната от византийците, с цел да се отбрани от сарацините. Особен интерес съставляват необятните и ниски кули, които акцентират защитната функционалност. Замъкът, който към този момент е бил употребен като затвор при Хабсбургите, в този момент е щабът на Военноморските сили, който отваря структурата за обиколки с екскурзовод, културни събития и събития!  



Архитектурата, историческата стойност и изключителната позиция на морето вършат замъка една от главните хубости на град Таранто. Насладете се на прелестната панорама от Борго Умбертино, любувайки се на историческия клатещ се мост и паметника на моряка! 
Опит в грънчарството!
Сред най-автентичните места за посещаване в Пулия сигурно е Grottaglie. Участвайки в нашата обиколка с екскурзовод, ние ще открием дружно проблясъци от всекидневието, което оживява това малко село в Пулия. Grottaglie е прочут в целия свят като град на керамиката. Всъщност тук античната керамична традиция, излъчена през вековете, към момента демонстрира своите неподражаеми творби на доста гости в специфичен регион на града. Изцяло отдаден на занаятчийските магазини, културното и художествено завещание на Пулия, е известният „ керамичен квартал “. Разхождайки се из впечатляващите алеи на историческия център, ще се насладим на неговите най-скрити и присъщи проблясъци, а по-късно ще продължим, с цел да опознаем от близко, дружно с някои велики майстори грънчари, превъзходството на апулийското майсторство. След това ще посетим три работилници с разнообразни стилове и истории.


За да завършите това неповторимо преживяване, опцията да облечете рокля, да седнете на струг и да оформите със личните си ръце, като започнете от глина и следвате инструкциите на експерт в занаята, сувенир, който в края на деня можете вземете със себе си. Ако търсите достоверност сте на вярното място!
Красотата на „ ФРАНКА МАРТИНА “
Един от най-живописните градове на Пулия, Мартина Франка е прочут със своята барокова и рококо архитектура. По време на тази пешеходна обиколка посетете доста топ атракции единствено за няколко часа и научете историите зад забележителностите от вашия лидер. Полюбувайте се на великолепието на Двореца на дожите, разходете се по страничните улички на остарелия град, обиколете Piazza del Plebiscito, посетете църквата San Domenico и доста повече!



Историческият център е артистично украшение, украсено от грандиозни благороднически дворци и монументи в жанр барок и рококо! 
ТАРАНТО: Пътешествие в МИТА
Готови ли сте за неизмеримо странствуване в МИТА? Започваме нашето премеждие в историческия център на Таранто, по този начин наречения „ остарял град ". Повече от 2700 години история, затворени в остров сред две морета: предложенията за това какво е бил древногръцкият „ Акропол “, архитектурните свидетелства, великолепието на благородническите дворци от осемнадесети век и тяхната хипогея, които описват историята посредством самите стратиграфии на града и внушенията на древногръцката митология. Разходката из неговите алеи ви разрешава да се докоснете до вековна история със личните си ръце. След положително кафе в центъра на града, елегантния „ Борго Умбертино “ от Таранто от деветнадесети век, ще посетим един от най-важните археологически музеи в света: MArTa (Национален археологически музей), същински страж на антични съкровища.



Това е вълнуващ маршрут, с цел да се запознаете и да се влюбите в „ чудесата “ на „ града на две морета “, учреден през 8 век пр.н.е. от спартанците. Таранто е един от най-красивите градове в Средиземноморието, град с хиляди цветове, внимателен и в това време корав, гостолюбив, градът на археологията, градът на мита, на храната и виното, градът, който „ не обичаш не чакам "! 
ЛЕЧЕ: разкриване на грациозен град с богата история
Тази обиколка с екскурзовод в историческия център на Лече е за феновете на културата и изкуството, които обичат да се разхождат в историческите центрове и да откриват техните хубости и присъщи места. Ще бъдете разчувствани от откриването на елегантността и изтънчеността на един град, който приказва за история и изкуство и по време на тази обиколка ще откриете многото занаятчийски магазини, които основават артефакти с античното изкуство на папие-маше.



В историческия център на Лече ще намерите историята на превъзходството на бароковото изкуство на района, затворено в неговите църкви и исторически здания, само че също по този начин и неговата най-древна душа, тази, датираща от римско време. Опитайте с нас „ pasticciotto "... типичният десерт от Salento par excellence... същинска добрина! 
КАСТЕЛ ДЕЛ МОНТЕ: мистериите и светлината на осмоъгълния палат на Пулия
Кастел дел Монте сигурно е едно от многото архитектурни бижута на Пулия, на които целият свят завижда. Този превъзходен палат се намира в провинция Бари, издигнат върху каменист бряг и доста прочут със своята осмоъгълна форма, той съставлява същински иконографски знак. Построен от император Фридрих II през 1240 година и ситуиран на върха на рид на към 540 метра над морското ниво, замъкът има зашеметяваща панорама към околния пейзаж и Адриатическо море. На пръв взор неговият идеално съразмерен осмоъгълен дизайн ще притегли вниманието ви, защото е доста необикновен за крепости. Внушителен, на всеки ъгъл има кула, също осмоъгълна. Дори вътрешният двор е осмоъгълен: влизането в него е неповторима страст. Заставайки в центъра и гледайки нагоре, човек се усеща обхванат от величието на тези варовикови стени. Числото осем също е доста значимо, защото съставлява безконечност. Красотата на този монумент е такава, че през 1996 година той стана част от международното завещание на ЮНЕСКО.



Това е цитадела, цялостна с мистерии и светлина: цифрата осем, фактът, че няма защитни структури и позицията, изложена на слънце от залез до изгрев. Всъщност ролята на светлината през Средновековието е значима, тя се е считала за божествена еманация и сакралните здания са станали знак на блестящи свръхестествени действителности. Това допуска, че Фридрих II е желал да придаде на замъка си освен кралска конотация, само че и свещена. 
АЛБЕРОБЕЛО: сред приказката и действителността страната на Трули
В Valle d'Itria, в Пулия, има град, прочут със своите странни структури: „ TRULLI ". Говорим за Алберобело, очарователният обект на международното завещание на ЮНЕСКО. Трулите са обичайни каменни здания с бели стени и объл изсъхнал каменен покрив със подострен свършек. Те са образец за старите строителни способи, при които материалите на земята са употребявани и усъвършенствани по най-хубавия вероятен метод, давайки живот на величествен пейзаж, който наподобява заледен във времето...



В Алберобело има нещо прелестно, което припомня истории за феи и елфи... същинска магия! Място с доста сувенирни магазини. Веднъж попаднали в тези елементи, можете да посетите трулите с тяхното обзавеждане от предишното и да си купите вълнени облекла, дребни каменни трули, занаятчийски произведения и доста други.
Цена: 700 евро За записване – тел. 0888 826 400
Повече детайлности
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР