Откриват днес новия 60-ти в страната хипермаркет от веригата Кауфланд,

...
Откриват днес новия 60-ти в страната хипермаркет от веригата Кауфланд,
Коментари Харесай

Днес откриват 60-ти в страната магазин Кауфланд

Откриват през днешния ден новия 60-ти в страната хипермаркет от веригата " Кауфланд ", съобщи кореспондент на " Днес+ ". Най-новото попълнение фамилията на " Kaufland България " е петото във Варна. Намира се на ул. Девня № 24 и до него се стига по метод след кръговото кръстовище.

През 1930 година, Йозеф Шварц сплотява своето комерсиално сдружение с компанията за търговия на едро с южни плодове „ A. Lidl & Comp. “. Новото дружество се преименува на „ Lidl & Schwarz KG “ и концентрира активността си в търговия с съществени храни, първични материали и южни плодове. Впоследствие компанията се специализира в търговия на едро с богат подбор от хранителни артикули. Разрастването и е прекратено вследствие разрушението по време на Втората международна война. Фирмата продължава активността си след края на войната.

През 1968 година, компанията открива на първия магазин под името Handelshof в Бакнанг, Германия, а през 1984 година, отварят първият хипермаркет Kaufland в Некарсулм, Германия, а през 2006 година отваря и първият хипермаркет в България, който се намира в Пловдив.
13 години по-късно, след сполучливо показване на българският пазар, веригата " Кауфланд " има 60 работещи хипермаркета.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР