Откриването на третия лъч на метрото в София бе съпроводено

...
Откриването на третия лъч на метрото в София бе съпроводено
Коментари Харесай

Протест и при откриването на третия лъч на метрото


Откриването на третия лъч на метрото в София бе съпроводено с митинг и контрапротест. На входа на метростанцията при Медицинския университет се събраха съперници на властта, които носеха плакати с надпис „ Оставка “. Те влязоха в спречкване сдруга група, която пък бурно изрази поддръжката си за ръководещите. Имаше и демонстранция на родители, които упорстват за повече места в детските градини в столицата. Те пък издигнаха лозунги против кмета Йорданка Фандъкова, която участва на откриването на третата линия на метрото.

Премиерът Бойко Борисов този път пропусна рязаната на лентата, само че преди този момент на съвещанието на Министерски съвет разгласи, че ние имаме „ най-красивото и най-евтиното метро в Европа “. Заедно с Фандъкова на откриването бяха ръководителят на общиския съвет в София Елен Герджиков и транспортният министър Росен Желязков.

Днес от " Красно село " до " Хаджи Димитър " пътуването е гратис за всички. Новият сектор има връзки с другите две метролинии при НДК и на Софийския университет. Участъкът е дълъг 7.8 км и има 8 станции. Стойността му е 398 млн. евро, от които една пета е съфинансиране от българска страна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР