Открай време се спори дали кафето е полезно, или не,

...
Открай време се спори дали кафето е полезно, или не,
Коментари Харесай

Неща, които ще чуете от противниците на кафето

Открай време се спори дали кафето е потребно, или не, и в тази тенденция са извършени доста изследвания. Доказани са както неговите изгоди, по този начин и отрицателните последици, до които неговата консумация може да докара. Тук няма да влизаме в ролята на арбитър, определяйки до каква степен то е потребно или не, а ще ви разкрием някои тези на неговите съперници, които можете да чуете.

1. Това се случва откакто изпиете утринната си чаша кафе?

Знае се, че кафето ви кара да се чувствате бодри и да започнете с добър старт началото на работния си ден. Но не след дълго то има тъкмо противоположния резултат и стартира да ви прави мързеливи и мързеливи. Доспива ви се и се чувствате недееспособни.

2. Кафето води до пристрастяване

Това произтича от горното изказване. За да не ви се доспива, вие си сипвате още една чаша кафе, а откакто нейното деяние отмине, продължавате с трета и четвърта. Какво друго е това, в случай че не пристрастяване, което може да се съпостави даже с тютюнопушенето! (Отново подчертаваме, че това не е наше мнение, а какво бихте чули от съперниците на кафето).

 Противници на кафето

3. Гинеколозите не предлагат кафе на бременните

Ами тъй като е нездравословно! Обикновено се позволява консумация единствено на безкофеиново кафе, а в случай че премахнете кофеина от кафето, за какво въобще ви е да го консумирате?

4. Кафето води до дехидратация

Кафето има диуретични свойства и ще докара до дехидратация на организма ви. А всички експерти са на мнение, че положителната ходратация значи здраве. Трябва ли да се наливате с вода след всяка чаша изпито кафе?

5. Кафето води до сърдечно-съдови болести

Ами да, нали като изпивате своята чаша кафе, незабавно усещате прилив на сила. Но това въздейства отрицателно върху нервната ви система и надлежно крие повишен риск от сърдечно-съдови заболявания!

6. Кафе със сметана = на напълняване

 Кафе със сметана

Кафето си е кафе, само че откакто добавите към него сметана, захар, мед или мляко, което доста хора вършат, то неизбежно ще набавите на организма си и куп непотребни калории.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР