Отклоняване от митнически режим Транзит на авточасти със стойност 52

...
Отклоняване от митнически режим Транзит на авточасти със стойност 52
Коментари Харесай

Отклонен транзит на стоки за над 50 000 лева разкриха митничари

Отклоняване от митнически режим „ Транзит " на авточасти със стойност 52 270 лв. разкриха митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево.

Според документите стоките са пътували в товарен автомобил с турска регистрация. Камионът е дошъл 01.04.2023 година на трасе „ Изход товарни коли ". Водачът - турски жител, заявил, че транспортира  от Германия за Турция 20 038 кг авточасти, за които е показал фактура и митническа декларация.

Товарният автомобил е претеглен и регистриран на електронна везна, при което е регистрирано по-ниско тегло от заявеното по документи.  

При последвалата митническа инспекция на транспортното средство, в това число с рентген, митническите чиновници откриват, че в товарното помещение на камиона липсват част от описаните по документи артикули - авточасти с бруто тегло 11 364 кг.

По случая е формирано административнонаказателно произвеждане, защото стоката е отклонена от митнически режим „ Транзит “ и на водача е  съставен акт по чл.234а, ал.1 от Закона за митниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР