Отклонява се общественото внимание от въпроса защо нямаме влезли обвинения

...
Отклонява се общественото внимание от въпроса защо нямаме влезли обвинения
Коментари Харесай

Йорданова: Отклонява се общественото внимание от важните въпроси

" Отклонява се публичното внимание от въпроса за какво нямаме влезнали обвинявания по корупционни закононарушения по високите етажи на властта. “ Така разяснява поканата за повторно в КПКОНПИ правосъдният министър пред бТВ.

Единодушно Конституционният съд реши, че министърът на правораздаването може да желае предварително премахване на основния прокурор и на двамата ръководители на висшите съдилища в България.

„ Това, което виждаме сега, е синхронизирана акция от страна на прокуратура, КПКОНПИ и да не забравяме опозицията, тъй като доста пламенно се употребяват процедурни хватки, с цел да се резервира съответно статукво в прокуратурата “, сподели Йорданова.

Тя добави, че съгласно нея това е следващата PR акция, с цел да не се разискват значимите за деня неща.

Трябваше в деня, в който Конституционен съд се произнася за основния прокурор аз да съм в антикорупционната комисия, с цел да предам писмени документи, добави Йорданова.

Тя изясни, че документи с учредения за предварителното освобождение на основния прокурор пък се приготвят сега в правосъдното министерство и ще се внесат скоро във Висш съдебен съвет.

„ Подготвяме предложение за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор и освобождението му от служба поредност въпроси “, добави Йорданова.

Правосъдният министър разяснява и " златните паспорти ".

" За 19 случая по проблема със " златните паспорти " самата аз съм съобщила. В качеството си на министър получих резултатите от инспекцията по 40. Те са по 47-те случая от ДАНС и обществено разгласих, че имаше случай, където има нарушаване и ние започваме процедурата по лишаване на българско поданство точно заради това, че не са налице основанията, планувани в закона. Така че има поредност от дейности, които до момента трябваше да провокират реакция на прокуратурата и в съответния случай. Това, което мога да кажа е извънредно време беше ", изясни Йорданова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР