Отказваме да бъдем част от политика, която смалява България. Това

...
Отказваме да бъдем част от политика, която смалява България. Това
Коментари Харесай

Христо Иванов: Отказваме да бъдем част от политика, която смалява България

Отказваме да бъдем част от политика, която " смалява " България. Това съобщи от трибуната на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на „ Демократична България “ (ДБ) Христо Иванов при започване на днешното пленарно съвещание. В декларация от името на групата той уточни, че Демократична България ще упорства за конкретизация в текста за оказването на помощ за Украйна, осведомят от Българска телеграфна агенция.

Ние ще подкрепим единствено решение, което включва в себе си категорично посочването на военна помощ - военно-техническа, отбранителна, съобщи Иванов. Става дума за война, която стартира след нападателна незаконна експанзия от страна на Путиновия режим против Украйна. И тази война е война за това въобще по какъв начин ще наподобява интернационалният ред, означи той.

Христо Иванов сподели, че Демократична България няма да разреши тематиката да бъде " заметена под килима ". И прикани още идния вторник да има среща на съдружния съвет, където въпросът да бъде разискван. Става дума за установяване на това какво ръководство имаме – дали имаме ръководство на страха и на снишаването, или ръководство, което схваща новата ера, в която се оказахме не по наш избор, а по желание на Путин, уточни той.

Председателят на ПГ на Демократична България дефинира като „ опорна точка “ изказванието, че с даването на военна помощ България ще бъде въвлечена във войната.

Българският народен интерес изисква не мир, който да настъпи вследствие на сполучливата експанзия на Русия, тъй като в този мир ще има един лист от страни, които да са последващи обекти на съветска експанзия по един или различен метод. Уплашена, оповестила се сама себе си за дребна и слаба, България ще бъде високо в този лист, съобщи още Иванов.

В сряда депутатите от парламентарната комисия по външна политика одобриха проекторешението на „ Продължаваме Промяната “, в което е записано, че Народното събрание дава мандат на държавното управление да разиска и приложи пакет от ограничения, свързани с войната в Украйна, една от които е оказване на помощ на Украйна - филантропична, финансова и техническа за защитни цели съгласно потребностите на Украйна и съгласно опциите на България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР