Отказът от Facebook прави хората по-малко депресивни, по-продуктивни, а и

...
Отказът от Facebook прави хората по-малко депресивни, по-продуктивни, а и
Коментари Харесай

Излезте от Facebook, ако искате да сте щастливи

Отказът от Фейсбук прави хората по-малко депресивни, по-продуктивни, а и усъвършенства финансовото им положение. това демонстрират резултати от проучване, обхванало хиляди млади консуматори на обществените мрежи, пише  Daily Mail. 
Икономистът Роберто Москера от Университета Лас Америкас в Еквадор и неговите сътрудници сравнили интензивността на 1765 консуматори на Facebook. Учените разделили участници на две групи - тези от едната правели отмора от използването на обществената мрежа в продължение на една седмица, а другата продължавала да употребява платформата. Установено е, че студентите, които не ползвали Facebook били по-продуктивни, съобщавали, че се усещат по-малко потиснати, занимават се с по-съществени неща и даже вършат по-малко импулсивни покупки. Не на последно място те се хранели и по-добре.
Фейсбук оказва доста въздействие върху значимите аспекти от живота, които не са свързани директно със основаването и поддържането на обществените мрежи. Учените попитали доброволците какъв брой биха желали да получават, като отплата за отвод от Facebook за една седмица. Средно участниците считат, че една седмица във Facebook коства 67 $ - забележителен дял за елементарния седмичен бюджет на един студент. Седмица по-късно това значение се увеличавало с повече от 20%. Това увеличение на оценката е типични за подвластните от връзките си с платформата, акцентират учените. 
Наред със здравето и финансовите последствия учените са открили, че участниците, които са създали пауза в използването на обществените мрежи са чели по-малко вести. Ограничаването на Фейсбук понижава четенето (слушането) на вести и участниците не заместват тази обществена мрежа с различен новинарски канал или обществени платформи. Пълните резултати от проучването са оповестени в сп. Experimental Economics.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР