Отказали сте се завинаги от сандвичите на крак и от

...
Отказали сте се завинаги от сандвичите на крак и от
Коментари Харесай

Най-опасните продукти се дегизират като здравословни

Отказали сте се вечно от сандвичите на крайник и от газираните питиета и към този момент сте уверени, че се храните здравословно. Не се отпускайте, бъдете нащрек, поучават италиански диетолози.

Има храни, които се считат за потребни, само че са рискови за стомаха ви толкоз, колкото и чипс! Маслините, които са толкоз хрупкави и вкусни, са пристрастяващи. А пристрастяването към маслини може да усили сериозно равнището на желязо в организма ви. Това важи в случаите, когато консумирате боядисани в мрачно зелени маслини.

Картофите са същински първенци по число на бактерии, които развъждат. Те са като магнит за тях. Най-много опасности има в съветската салата, предизвестяват експертите. Най-често в нея се срещат бактерии, които провокират дизентерия.

 Най-опасните артикули се дегизират като здравословни

Кашкавалът може да съдържа патогенни бактерии, изключително в случай че е изработен от непастьоризирано мляко в домашни условия. Същото важи и за млякото, което се продава наливно в бутилки пред огромните магазини. Може да се случи по този начин, че екологичното на пръв взор мляко да донесе повече неприятности, в сравнение с изгода.

И въпреки да се твърди, че сладоледът ни прави щастливи и оказва помощ да преборим преумората, леденото лакомство си остава рискова храна. Пластмасовите контейнери, в които се съхранява сладолед, предопределен за продажба във фунийки, не постоянно са добре дезинфекцирани. В тях може да заживеят разнообразни бактерии – салмонела, стафилококи.

Пушените меса може да съдържат доста канцерогенни субстанции. Тези артикули постоянно се обработват не с натурален дървесен пушек, а с химически. Освен това те като предписание съдържат подобрители на усета, оцветители и консерванти.

 Най-опасните артикули се дегизират като здравословни

Яйцата също спадат към рисковите артикули – салмонелата живее в храносмилателния тракт на животните и попада в тялото на индивида при незадоволителна термична обработка. Митът, че селските яйца не съдържат салмонела, не би трябвало да приспива бдителността ви.

Доматите, колкото и необичайно да звучи, постоянно провокират хранително натравяне. Бактериите проникват през повредената повърхнина на зеленчуците, и в случай че доматът не е сварен или задушен, те попадат в тялото на индивида.

Затова постоянно избирайте гладки домати, без пукнатини и пострадвания. Зелените подправки като магданоз, копър и целина също заемат лидерска позиция по причиняване на натравяния, тъй като почистването им е мъчно и съвсем постоянно по листенцата остават мръсотии, невидими за нашите очи.

Бактериите, които са по земята, попадат върху зелените клончета, а също така зелените подправки всмукват нездравословните субстанции от почвата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР