Откакто хората по целия свят си стоят вкъщи, за да

...
Откакто хората по целия свят си стоят вкъщи, за да
Коментари Харесай

Маймуни отварят хладилниците на хората

Откакто хората по целия свят си стоят у дома, с цел да спре разпространяването на новия ковид, въздухът се прочисти, въпреки и за малко.

Един безпланов огромен опит трансформира Земята, написа Асошиейтед прес.

Смогът към този момент не задушава Делхи, един от най-замърсените градове на планетата, и в Индия към този момент могат да се любуват на гледки, невиждани от десетилетия.

Замърсяването с азотен двуокис в североизточните региони на Съединени американски щати понижа с към 30 на 100. Нивата на замърсяване на въздуха в Рим от средата на март доникъде на април са с 49 на 100 по-ниски.

Звездите се виждат по-ясно нощем.

Хората виждат животни тук-там и във време, които са необикновени. Койоти се появиха в центъра на Чикаго по " Мичиган авеню " и край Голдън гейт в Сан Франциско. Пума се разноски по улиците на Сантяго, Чили. Кози превзеха град в Уелс.

В Индия, където дивите животни и до момента бяха в градовете, гладни маймуни започнаха да влизат по домовете на хората и да отварят хладилниците в търсене на храна.

" Това ни дава изключителна опция да разберем каква неразбория предизвикваме ние, хората, на красивата си планета ", споделя експертът по консервация Стюърт Пим от университета Дюк. " Сега имаме опция вълшебен да прогледнем какъв брой по-хубаво би могло да бъде ", прибавя той.

" Ние като че ли сме блъснали Земята с чук по доста разнообразни способи и в този момент виждаме нейния отговор ", споделя Фийлд.

Въздухът от Бостън до Вашингтон е най-чистият, откогато спътниците на НАСА стартират да мерят наличието на азотен двуокис през 2005 година, споделя метеорологът от НАСА Бари Лефер.

Учените проследяват драматичен спад в обичайните замърсители на въздуха като азотен двуокис, смог и фини прахови частици. Този вид замърсяване убива до 7 милиона души по света годишно съгласно Дан Грийнбаум, президент на неправителствената организация Хелт ефектс инститют.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР