, откак започна пандемията от коронавирус. През следващите 10 дни

...
, откак започна пандемията от коронавирус. През следващите 10 дни
Коментари Харесай

Затварянето започна. Какви са забраните?

, откак стартира пандемията от ковид. През идващите 10 дни в страната ни ще бъдат в действие редица ограничаващи ограничения, с цел да се опитаме да овладеем високите равнища на заразяване с Covid-19, съобщи БГНЕС.

Тъй като новозаразените се усилват с по към 4000 души дневно, здравните управляващи постановиха краткотрайни противоепидемични ограничения. Те влизат в действие със заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов от 22 март до 31 март и се отнасят за цялата страна.

, неразрешени са извънкласните занимания. Разрешение са единствено на практика образования и изпити по медицински и здравни специалности. Затварят и детските градини и детските ясли. Езикови, просветителни и обучителни центрове и школи също минават онлайн.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
България влиза в трети народен локдаун. Това разгласи минист...

Спират всевъзможни служебни мероприятия – конгреси, конференции, семинари, тиймбилдинги и други Същото се отнася и за всички културни мероприятия – кина, театри, концерти и всевъзможни театрални прояви. Затварят музеите, галериите и библиотеките. и визити на туристически обекти в страната и чужбина.

Забранени са всевъзможни публични събирания навън – празненства, събори, фестивали и други Сватби, кръщенета и други персонални тържества ще могат да се състоят, само че единствено в случай че са до 15 души. Забраняват се свижданията в лечебните заведения, като се изключи свижданията на пациенти в терминален етап.

Затварят порти всички фитнеси, плувни басейни и спортни зали и комплекси, както и игралните зали и казина. СПА центровете също няма да работят. Спортните събития навън и закрито остават без аудитория.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Новите ограничавания в битката против Covid-19 евентуално ще бъдат наложени освен в София, само че и в цяла...

Моловете минават на правилото на работа от предходните локдауни – магазините и заведенията затварят. Отворени остават аптеки, оптики, супермаркети, дрогерии, банкови клонове, застрахователи и платежни услуги, химическо почистване, фризьорски салони, зоомагазините и офисите на мобилните оператори, които се намират в комерсиалните центрове.

Ресторантите още веднъж затварят за гости и ще вършат доставки единствено за дома и офиса, а хотелите ще носят храната на гостите си по стаите. Затварят всички огромни магазини (с повърхност над 300 кв. м), които не оферират артикули от първа нужда – строителни хипермаркети, магазини за техника и така нататък

Ще работят единствено огромните супермаркети и хипермаркети. В тях се връщат така наречен. Хранителните магазини ще позволяват единствено хора над 65-годишна възраст сред 8:30 и 10:30 часа. Всички хора на пазари, борси и базари би трябвало да са с маски и да съблюдават 1,5 метра отдалеченост между тях.

Фирми и институции се връщат към работата онлайн, като най-вече 50% от личния състав може да работи присъствено.

Основната концепция на възбраните е да се попречи на скупчването на хора и България да съумява да управлява епидемията. Страната е в до края на април.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР