Отиде си Мари Фредриксон – певицата на легендарната шведска поп

...
Отиде си Мари Фредриксон – певицата на легендарната шведска поп
Коментари Харесай

Почина Мари Фредриксон от „Роксет“

Отиде си Мари Фредриксон – певицата на именитата шведска поп група „ Роксет “. Музикантката е умряла в понеделник сутринта на 61 след дълго боледуване. Скръбната новина беше оповестена от фамилията на Фредриксон: „ С огромна горест би трябвало да съобщим, че се разделихме с един от най-големите ни и обичани актьори. Мари ни напусна на 9 декември след дълга битка със остаряла болест. “ Съпругът й Майкъл и двете им деца ще си кажат последно „ довиждане “ с певицата в частна фамилна гала. Партньорът й от „ Роксет “ Пер Гесле също я уважи с малко изказване: „ Пращам цялата си обич на теб и твоето семейство. Нищо няма да е същото към този момент. “

Мари беше диагностицирана с израстък на мозъка през 2002-а. Тогава докторите й споделиха, че има 20% късмет за живот, само че тя съумя да се възвърне след дълга и мъчителна рехабилитация. Наложи се групата да излезе в безсрочна отпуска, до момента в който Фредриксон се лекуваше от радиацията, в резултат на операциите. През 2010-а тя пя на кралската женитба на принцеса Виктория, след което се завърна на сцената с „ Роксет “ през 2011-а. През 2016-а Мари бе принудена дефинитивно да се пенсионира, откакто лекарите й споделиха, че към този момент не може да записва музика или да пее на турнета.

В края на 80-те години на предишния век и през 90-те шведската група реализира международни триумфи. Сред шлагерите на „ Роксет “ са „ It Must Have Been Love “, „ Joyride “, „ Listen To Your Heart “ и „ The Look “. Музикантите са продали над 75 милиона албума и имат 19 песни в класацията „ Топ 40 “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР