Отговорът на AirDrop в Apple устройствата е функцията Nearby Share

...
Отговорът на AirDrop в Apple устройствата е функцията Nearby Share
Коментари Харесай

Nearby Share в Android ще позволява прехвърляте на файлове към други устройства без предварително одобрение

Отговорът на AirDrop в Apple устройствата е функционалността Nearby Share на Android, която разрешава на потребителите на смарт телефони с Android и устройства с Chrome OS бързо да споделят файлове с други съвместими джаджи. На път е тя да получи значимо допълнение.

Вече няма да е належащо разрешението на устройството на получателя, с цел да трансферирате файлове.

Функцията употребява Bluetooth и Wi-Fi връзки за прекачване на файлове към близки устройства с Android и Chrome OS и ви разрешава да изпращате фотоси, видеоклипове и други видове файлове. Засега прехвърлянето на данни изисква утвърждение от страна на получаващото устройство, само че в близко бъдеще това няма да е належащо.

Получаването на утвърждение по време на предаването е обвързвано със сигурността - в противоположен случай нападателят би могъл да предава злонамерени файлове без директното присъединяване на потребителя. От друга страна, това е извънредно неловко за потребителя, когато материалите би трябвало да се трансферират постоянно от едно устройство на друго. Точно за такива обстановки е предопределена бъдеща актуализация.

По-специално, ще бъде допустимо да изпращате наличие без удостоверение на устройства, които употребяват същия акаунт в Гугъл. В момента новата услуга към момента не е налична за необятен кръг консуматори. Информацията за по този начин наречения Self Share се появи за първи път още през януари. През март бяха оповестени и други нови разновидности на функционалността, в това число да вземем за пример опцията за шерване на данни с няколко устройства по едно и също време.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР