Отделът за разследване на горски пожари към Министерството на селските

...
Отделът за разследване на горски пожари към Министерството на селските
Коментари Харесай

Арестуваха жена за умишлени палежи в Испания

Отделът за следствие на горски пожари към Министерството на селските региони е заловил жена, за която се допуска, че е имала желание да възпламени пожар в планината, съобщи БНР. Това е станало в Галисия, Испания.

Жената, чието име не се оповестява, е арестувана в община Амоейро, провинция Оуренсе. Според формалното известие тя е обикаляла планината с желание да възпламени няколко огнища. В този район от 13 август насам са регистрирани 7 пожара, за които се допуска, че са умишлени. Изгорената зона е под един хектар поради бързата реакция на пожарникарите, които авансово са били разположили водоноски на разнообразни места, очаквайки провокации.

Сложени са и камери, а регионът е следен и с дронове. Задържаната ще бъде съдена по бързата процедура, като съгласно прокурора за незаконното действие я грози затвор и парична санкция, която да покрие разноските по гасенето на умишлените пожари. Не са ясни претекстовете за дейностите ѝ. Все още се търсят и лицата, запалили останалите огнища.

В Галисия единствено през август изгоряха над 7 000 хектара, а в цялата страна над 290 000 от началото на година, като тук-там към момента има дейни пожари, част от които породени от извънредно горещото време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР