Отдавна се смята, че прекаляването със солта има отрицателен ефект

...
Отдавна се смята, че прекаляването със солта има отрицателен ефект
Коментари Харесай

Солта ни прави по-глупави

Отдавна се счита, че прекаляването със солта има негативен резултат върху човешкото здраве. Освен това от години се знае, че пресоляването на манджите е нездравословно за хората с високо кръвно налягане.

Известно е също по този начин, че прекаляването със солта е нездравословно за сърдечно-съдовата система. Според последни изследвания обаче излиза наяве, че солта има и друго негативно деяние – тя оказва отрицателно деяние и върху мозъка.

При невъздържание със сол може да се стигне до загуба на част от интелекта, а казано с по-прости думи – до последователно оглупяване.

Според последните изследвания, в случай че прекалявате със солта, това води до постепенна загуба на интелектуалния ви капацитет и на опциите на мозъка ви да реагира вярно и задоволително бързо.

Практически това си личи при забавянето на мозъчната активност при хора, които постоянно употребяват пресолена храна, спрямо тези, които употребяват солта в рационални количества.

 Сол

При опит на откриватели от Канада, който е траял над три години, са били проучени интелектуалните благоприятни условия на хора на над 1200 индивида на възраст над 67 години.

За тези три години били изследвани и питателните привички на всички участници в опита, като специфични таблици определяли какъв брой количество сол употребява всеки човек на ден. В края на опита резултатите посочили, че колкото повече сол употребява човек, толкоз повече понижават интелектуалните му благоприятни условия.

С напредването на възрастта солта оказва по-вредно въздействие, в сравнение с при не толкоз възрастни хора. Когато човек прекалява със солта и в това време води затънал метод на живот, това неизбежно се отразява върху интелекта му, като той изгубва част от опциите си.

При повишена консумация на сол реакциите на мозъка се забавят, а паметта отслабва доста по-бързо, в сравнение с, в случай че се употребява обикновено количество сол, задоволително за потребностите на организма. Затова не прекалявайте с потреблението на сол и не пресолявайте ястията, изключително в случай че в фамилията ви има и възрастни хора.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР