Отдалият се на лятна почивка свален бивш премиер Кирил Петков,

...
Отдалият се на лятна почивка свален бивш премиер Кирил Петков,
Коментари Харесай

Киро блесна след почивката на морето, щял да паркира кораб в Гърция: Борисов да се пенсионира

Отдалият се на лятна отмора свален някогашен министър председател Кирил Петков, изгря ненадейно в телевизионния ефир. Това той направи в ефира на Нова телевизия.

„На българското море“, сподели той, запитан къде е бил в последните дни от очевидно смутения водещ Виктор Николаев. Малко по-късно в диалога се похвали с ехидна усмивка, че бил на отмора четири дни.

„Ако България изиска тези танкери, компанията не може да ги откаже. Бяхме подготвени октомврийският транспортен съд да се паркира в Гърция, ноемврийският – през ноември“, върна се на обичаната си газова тематика той.

„Хубавото е, че седемте танкера идват непосредствено от производител“, похвали се Петков и добави, че цената на тези два танкера, щяла да бъде с 30 $ по-ниска.

„Ако цената на корабите е с 30 $ под европейската цена, регазификацията и преноса, не може да е повече от 10 евро, без значение от кой взимаш слотовете. С други думи, ние договорихме по-ниска цена с 20 евро, продължи той да се хвали какво бил договорил, бъркайки и смесвайки международните валути – $ и евро.

„Когато ние завъртяхме крана, Борисов се упражняваше с нелепости, в гръцката връзка имаше Налягане от 40 бара. Това, което в този момент ще се лети по трасето, аз това трасе съм го летял още април месец. В момента гърците са си придвижили хартията, газа е в тръбата“, комплицирано изясни Петков и за сякаш откритата от него газова връзка с Гърция, която съгласно изказванията на „Булгаргаз“, няма да проработи преди 1 ноември макар изказванията на Просто Киро, че трябвало да бъде въведен в употреба на 1 септември.

Кирил Петков по този начин и не съумя да изясни свястно дали България взима съветски газ с 20 евро по-скъпо посредством медиатори. Вместо това, той се върна на митичните си два кораба, които бил договорил по време на визитата си в Америка.

„Проблемът не са рублите. Истинският проблем е сигурността на доставките. Въпросът е, мен от кое най-вече ме е боязън? Страх ме е, че в случай че разчитаме на „Газпром“, те решат, стопират за планов ремонт, някаква турбина на „Северен поток-1″ не могат да пуснат към този момент какъв брой време“, продължи той.

„Чирен се цялостни, ся да обясна на феновете, тъй като те не схващат. Чирен не може да се цялостни от през днешния ден за през днешния ден. Чирен има едни клапи, сега пълненето е по график. Това, което се случи, единственото нещо, което аз персонално не ми хареса, клапите се реверсират за 4 дни, някакви 10% от американския танкер можеше да влезе в Чирен, а не влезе. България не спря нито за секунда подаването на газ. Да, има рецесия в Европа, ние се справихме, мисля, идеално, имаме контрактувани седем танкера“, изясни без смисъл Петков, за какво газохранилището в Чирен, е цялостно на извънредно дребен потенциал.

„Аз не виждам против президента, за президента, това са някакви драматургии, аз не влизам там. За мен би било трагично да се откажем от втечнения газ и да платим в рубли“, разяснява Петков и дали поддържа митингите за газа пред президентството.

„Мисля, че доста добре се справихме с тази криза“, посочи се Кирил Петков. И се закани на изборите през октомври, още веднъж той да е победител.

„Борисов би трябвало да се пенсионира“, изстреля ни в чеп, ни в ръкав Петков. И се впусна в сладки приказки да споделя, по какъв начин неназован европейски министър председател му бил споделил в Брюксел, „когато бяхме към масата всичките“, че в Европа нямали доверие на Борисов и по тази причина не пускали страната ни в Шенген. Освен това, този неназован европейски водач, споделил още на Киро, че било хубаво всеки политик да знае по кое време да се отдръпна. Петков даже си разреши да разяснява и ГЕРБ. Там трябвало да има някаква смяна, само че наличието на Борисов, я спирало.

Кирил Петков упрекна някогашния си сътрудник във властта Слави Трифонов, че бил саботирал всяко Действие на сваления с избор на съмнение кабинет.

„Това ще ви кажа. Всъщност, това, което се видя, че когато едни политици не крадат, се опитваш да ги залееш с жълта мръсотия. Аз мисля, че е под Достойнството ми да му обръщаме внимание. Това беше извънредно последния ден! Толкова значими неща искахме да кажем, някакъв неверен ъгъл, българският фен се концентрира там. Тези мафиоти, които желаят да спрат шанса ние да им спрем парите, вкарват големи средства да ни залеят с жълта мръсотия. Ето една поредна пертенка. Става дума за Договор сред ББР и една от най-хубавите адвокатски фирми в София. Цената на тази адвокатска фирма, която се дава, е под пазарната. За тези 8000 лева, които ББР заплаща на тази адвокатска фирма за тези два месеца, те направиха такава вест, че забравихме, че става въпрос за з До 4 милиарда по какъв начин Борисов крадеше. Внимавайте кой и по какъв начин се пробва да ви отвлече вниманието от значимите въпроси. Опитват ли се да вкарат жълтини, отклоняват по какъв начин да се решат значимите въпроси“, отговори безсмислено Петков на последния въпрос за гостуването му – какви са връзките сред него и Лена Бориславова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР