Отчетливо раздвижване на пазара на имоти около Околовръстното шосе на

...
Отчетливо раздвижване на пазара на имоти около Околовръстното шосе на
Коментари Харесай

Цените около това летище са между 20 и 100 EUR/кв.м

Отчетливо оживление на пазара на парцели към Околовръстното шосе на Пловдив и в региона на летище Пловдив се следи през последните няколко месеца. Терени по цялото продължение на Околовръстното шосе, чийто ремонт започва тази година, както и в зоната към летището, са пуснати за продажба.

Причините за нарасналото предложение на парцели в региона са сложни. На първо място се чака, в случай че в действителност след ремонта на Околовръстното се осъществя удвояването на трасето, оттова да минава огромен поток от трафик, да е комфортно от позиция на логистика, непосредственост до града, а и като инфраструктура. Бърз достъп до автомагистрала " Тракия " и близостта с митницата, както и обновеното Асеновградско шосе и локалите, са част от примамливите характерности на парцелите.

От друга страна обявеното възкръсване на летище Пловдив и новите дестинации, към които и от които ще се правят постоянни полети, блазнят компаниите от позиция на бърза логистика, прецизира Trafficnews. В това число примамливо звучи и шумно огласяваните проекти за потреблението на летището и за карго превоз.

Заради поправки и вяра за нов живот на аеропорта, притежателите на земи в региона смятат, че моментът е изключително подобаващ за продажба на парцелите. Цените на пазара като цяло не престават да порастват и да поддържат рекордни стойности, а въпреки това примамливото местоположение усилва още един път цените.

Индустриална зона - Юг е най-печеливша от този процес на събитията. Основно предлаганите терени са за промишлени предприятия, само че част от зоните към селата на Родопската яка, се оферират и за къщински комплекси, доста съвременни в последно време.

Цената за свободни терени варира от 20 до 100 евро. За местата, които нямат лице на огромна пътна артерия, липсват връзки и различен вид зов и ел инфраструктура, цените са сред 20 и 40 евро за кв.м. За тези с уредени статути и добра локация цената е до 100 евро за кв.м. Далеч по-скъпи са обаче парцелите, чийто статут към този момент е изменен най-често за смесено строителство или пък непосредствено жилищно, цените са надалеч по-височки.

Не липсват оферти и с към този момент налични индустриални и административни бази, което обаче е ограничаване за стъпващата компания. Собствениците им търсят най-малко по 600 евро за кв.м. на терените до даже 1500 евро за кв.м.

Тепърва развиването на летището, на икономическата зона, а и на инфраструктурата в региона ще покажат дали вложенията в земите са рентабилно, само че съгласно специалисти цените в тези региони няма да падат, а единствено ще вървят нагоре.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР