Отборите на САЩ и Германия са първите полуфиналисти на Световното

...
Отборите на САЩ и Германия са първите полуфиналисти на Световното
Коментари Харесай

САЩ и Германия се класираха за полуфиналите на Световното по хокей

Отборите на Съединени американски щати и Германия са първите полуфиналисти на Световното състезание по хокей на лед, което се организира в Тампере и Рига. Американците отстраниха състава на Чехия с 3:0, а Германия хвърли бомбата на шампионата с отстраняването на изненадата досега Швейцария.

Надеждата на Калгари Флеймс Матю Коронато откри резултата за Съединени американски щати против Чехия в 12:04 минута при числено предимство. Коронато стреля, шайбата се отклони в бранителя на чехите Михал Йордан и влезе в мрежата.

След това във всяка една третина „ янките “ добавяха по едно попадение. Разписаха се бранителят на Тампа Бей Ники Пребикс в 28:53 минута за 2:0 и младокът Кътър Готие, който оформи крайния резултат в 49:57. Готие играе сега за Бостън Колидж, само че е взет в драфта от Филаделфия Флайърс.

Защитата на американците също работеше доста солидно и ограничи съперника едвам до 15 удара, от които два в първата третина. Вратарят Кейси Де Смит избави всичко. На другата врата Карел Веймелка имаше доста повече работа и избави 31 изстрела, с изключение на трите гола, които позволи. При резултат 0:2 чехите имаха две благоприятни условия да понижат при числено предимство, а Съединени американски щати – една.

Германия изненадващо удари Швейцария с 3:1, като две от попаденията вкараха играчи от НХЛ. Германия побеждава този противник в елиминации на Световно състезание за повторно в последните три години. Йонас Мюлер направи две асистенции за германците, а вратарят им Матиас Нийдерберг избави 29 от 30 изстрела към неговата врата.

Явно знаейки слабите места на съперника, немският тим започва мача доста мощно и откри резултата през първата третина. Максимилиан Кастнер се разписа в 6:25 минута, който насочи отдалечен, само че мощен изстрел. Шайбата мина през корите на вратаря Роберт Майер и спря незабавно след голлинията. Швейцария стартира да натиска в последните минути на първата част, само че изравни в първата на втория интервал. Кевин Фиала стреля от зоната и прокара шайбата през ръкавиците на немския вратар.

След това обаче играчите от Страната на банките и шоколадите имаха неприятен интервал, калкулирайки няколко следващи санкции, най-много поради вдигнат високо стик. Отстранени бяха Андерс Амбул на два пъти и Енцо Корви. И когато второто наказване изтичаше, в края на втората третина дълготрайна глоба получи бранителят Мориц Зайдер. Джей Джей Петерка, който играе за Бъфало в НХЛ, направи 2:1 за Германия 2 минути и 10 секунди преди края на частта. В третата част Нико Щурм, състезател на Сан Хосе Шаркс, вкара след чудесна асистенция на Войчех Стаховяк. Накрая швейцарците извадиха вратаря при числено предимство и останаха 6 на 4 на леда, само че не съумяха да върнат даже гол.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР