Отборите на Ботев (Пловдив) и АПОЕЛ (Никозия) завършиха наравно 0:0

...
Отборите на Ботев (Пловдив) и АПОЕЛ (Никозия) завършиха наравно 0:0
Коментари Харесай

Въпреки мелето мачът Ботев-АПОЕЛ завърши. Какъв е резултатът


Отборите на Ботев (Пловдив) и АПОЕЛ (Никозия) приключиха наедно 0:0 в мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят предложи много забавни моменти за почитателите на двата отбора и пропуски пред вратите. Голяма част от ситуациите бяха основани през първото полувреме на мача. През второто Ботев потърси гола с включването в игра на двама нападатели в лицето на Мартин Секулич и Антоан Бароан. До гол обаче не се стигна. На стадион " Васил Левски " присъстваше босът на " канарчетата " Антон Зингаревич. Във ВИП ложата бе и претендентът за президент на БФС Димитър Бербатов. Ботев (Пловдив) се завърна на европейската сцена след четиригодишно спиране и ориста на отбора ще се реши след седмица, когато " канарчетата " гостуват на АПОЕЛ в Никозия. 

АПОЕЛ стартира мощно мача и в 7-ата минута кипърският отбор провежда офанзива по левия фланг. Теодору проби, след което центрира в наказателното поле, където Гомес беше оставен изцяло непокрит от отбраната на Ботев. Нападателят на гостите стреля от придвижване, само че около гредата. 

В 18-ата минута Теодору още веднъж беше оставен доста елементарно да се разноски сред бранителите на Ботев. Той опитва удар към противоположния ъгъл, който мина настрана от вратата. В 24-ата минута Исам Чаебаке получи топката на пред наказателното поле. Никой не го срещна, което му разреши да шутира мощно в долния десен ъгъл на вратата. Хидайет Ханкич имаше добра видимост и с плонж блокира удара. 

Малко по-късно Ботев изравни играта и даже беше покрай откриването на резултата. Силен удар на Джеймс Ето`о, ориентиран неспасяемо към вратата, беше блокиран от бранител. АПОЕЛ още веднъж натисна и в 39-ата минута Ханкич трябваше отново да се намесва след мощен удар от далечна отдалеченост на капитана на гостите Лукас Соуса. Шутът беше ориентиран в горния ляв ъгъл на вратата, което принуди стража на Ботев да не рискува и да избие в корнер. 

От него кипърският отбор не стигна до гол, само че вкара " канарчетата " в наказателното им поле. Все отново отбраната в " жълто-черно " се оправи. В 41-ата минута Ботев стигна до сериозна заплаха пред вратата на Вид Белек. Грешка в разиграването на бранителите разреши на Мохамед Брахими да излезе очи в очи с вратаря на гостите. Нападателят преодоля стража, само че си поведе мощно топката, която излезе в навън. Две минути по-късно Емануел Току обстрелва Вид Белек. Словенецът се оправи и улови топката елементарно.

Краят на полувремето беше мощен за Ботев и измежду редиците на тима се видя възторг след тези два пропуща. На няколко пъти отбраната на АПОЕЛ беше подложена на напън, което в допълнение приповдигна настроението на трибуните. В последната минута на първата част Току сподели своята скорост и изпревари очевидно по-тромавия Полиарпоу. Крилото на Ботев се откъсна от последния в отбраната и шутира под горната греда. Белек подложи ръката си и съумя да блокира в корнер. 

В 56-ата минута Реда Рабей шутира високо над вратата. Наставникът на Ботев (Пловдив) потегли самоуверено в търсенето на гол, пускайки в игра двама нападатели. Джеймс Ето`о и Мохамед Брахими напуснаха игра, отстъпвайки местата си на Мартин Секулич и Антоан Бароан. Така пловдивчани заиграха с двама нападатели. В 80-ата минута капитанът Лукас Соуса се извиси в наказателното поле, само че остана под топката и ударът му с глава излезе в навън. 

По информация на sportal.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР