Отборът на Уулвърхемптън започна новия сезон във Висшата лига с

...
Отборът на Уулвърхемптън започна новия сезон във Висшата лига с
Коментари Харесай

Уулвърхемптън започна сезона подобаващо

Отборът на Уулвърхемптън стартира новия сезон във Висшата лига с победа като посетител на Шефилд Юнайтед с 2:0. И двете попадения паднаха още в първите 10 минути на срещата. Раул Хименес откри в третата, а в шестата Ромен Саис удвои.

„ Вълците “ започнаха доста сирно дуела и поведоха след по-малко от 180 секунди игра. Даниел Поденс взе топката от своята половина и потегли на скорост по левия фланг, след което центрира в наказателното поле. Там Раул Хименес бе оставен непокрит и с превъзходен удар с десния крайник прати топката неспасяемо във вратата на Аарън Рамсдейл.

Три минути по-късно Леандер Дендонкер центрира отдясно в наказателното поле и още веднъж Хименес получи късмет за изстрел, само че този път вратарят на „ остриетата “ мазета в корнер. След центрирането от ъгловия удар на Педро Нето в пеналтерията Ромен Саис засече топката с глава и бе прецизен – 0:2.

Чак след приключването на половин час игра домакините погледнаха към вратата на Руи Патрисио. В 38-ата минута Оливър МакБърни засече с глава центриране от ъглов удар, само че топката се озова в ръцете на Патрисио.

През втората част Шефилд владееше повече топката и сътвори няколко чисти положения, като при едно от тях, в 51-ата минута, Енда Стивънс направи отлично подаване за Джон Лундостром отляво на наказателното поле. Той върна за Джон Флек, който стреля по диагонала, само че топката се отби от лявата греда на стража на ''вълците''.

Две минути по-късно Саис още веднъж засече с глава центриране от корнер, само че около вратата.

Двадесет минути преди края на срещата ''вълците “ пропуснаха страховит късмет за трето попадение. Саис лиши топката в центъра и комбинира с Хименес. Мексиканецът напредна добре през средата на терена, след което върна наляво за Саис, който стреля, само че Рамсдейл мазета, а по-късно топката се отби от страничната греда. Кълбото се върна за Хименес, който опита да добави, само че на празна врата стреля на сантиметри от лявата греда на Рамсдейл.

В добавеното време на срещата МакБърни засече топката с глава след центриране отдясно, само че Саис почисти от голлинията.

В идващия кръг ''остриетата “ гостуват на Астън Вила, до момента в който Уулвс одобряват Манчестър Сити.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР