Отборът на Украйна стана последният полуфиналист на тазгодишното европейско първенство

...
Отборът на Украйна стана последният полуфиналист на тазгодишното европейско първенство
Коментари Харесай

Украйна обърна Франция и оформи полуфиналното каре на Евро 2023 за младежи до 21 години

Отборът на Украйна стана последният полуфиналист на тазгодишното европейско състезание по футбол за младежи до 21 години в Румъния и Грузия, откакто надигра с 3:1 отбора на Франция.

Двубоят на " Арена Клуж " в северната ни съседка обаче стартира мъчно за украинците, които се оказаха догонващи в 19-ата минута, когато Матиас Шерки се възползва от асистенция на Брадли Баркола, с цел да изведе " петлите " напред в резултата.

Отговорът на селекцията на Руслан Ротан пристигна малко след половин час игра, когато Пиер Калулу препъна Михайло Мудрик в наказателното поле, а Георгий Судаков трансформира отсъдената дузпа в гол, изравнявайки резултата.

В самия завършек на първата част пък още веднъж Судаков донесе цялостния поврат за Украйна, откакто получи ужасно дълго подаване от Мудрик и преодоля френския пазач за 2:1.

Ukraine recover in quarter-final tie to lead France at the break. Follow second half live
— #U21EURO (@UEFAUnder21)

След почивката отборът на Франция потърси равенството и съвсем стигна до него в 81-ата минута, когато Ели Уахи беше прецизен при добавка след изстрел на Арно Калимуендо, само че за жалост на " петлите " те видяха по какъв начин попадението им бива анулирано поради засада, отсъдена след интервенция на ВАР.

Няколко минути по-късно украинците нанесоха и своя пагубен трети удар посредством Артьом Бондаренко, който оформи крайното 3:1 и подпечата мястото на своя отбор в полуфиналите.

С този триумф отборът на Украйна заслужи и правото да играе във футболния шампионат на идващите Летни олимпийски игри в Париж през 2024-а година, като за страната това ще бъде дебют на сходен конгрес.

В спор за присъединяване на финала на Евро 2023 пък украинците ще срещнат тима на Испания, който през вчерашния ден отстрани с 2:1 след продължения Швейцария.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР