Отборът на Тулуза постигна най-големия успех в своята история, след

...
Отборът на Тулуза постигна най-големия успех в своята история, след
Коментари Харесай

Тулуза отвя Нант и триумфира с първа Купа на Франция в историята си

Отборът на Тулуза реализира най-големия триумф в своята история, откакто през вчерашния ден вечерта победи с разгромното 5:1 състава на Нант във финала за Купата на Франция.

За " виолетовите " това е първи трофей въобще в значима конкуренция след основаването им през 1970-а година, макар че тим със същото име печели Купата на страната през далечната 1957-а година. Двата клуба обаче нямат връзка между тях.

Вчера вечерта на " Стад дьо Франс " Тулуза напълно контролираше събитията на терена, като момчетата на Филип Монтание имаха задатък от 4:0 още до 31-а минута, откакто Логан Коста и Тайс Далинга бяха точни на два пъти.

Четвърт час преди края на срещата Нант стигна до почетно попадение посредством Людовик Блас, който беше прецизен от дузпа, само че Закария Абухлал оформи крайното 5:1 в интерес на своя отбор.

Любопитното е, че като титуляр за Тулуза във финала започва някогашният състезател на Левски Стайн Спиерингс, който остана на терена до 82-а минута и даже се регистрира с асистенция за втория гол на своя отбор в срещата.

С триумфа си за Купата на Франция " виолетовите " заслужиха и място в груповата фаза на Лига Европа през идващия сезон, като това ще означи и тяхното завръщане в европейските клубни шампионати след пауза от 14 години.

В същото време пък Нант се провали в опита си да отбрани трофея си от Купата на Франция от предходната акция и в този момент " канарчетата " ще би трябвало напълно да се концентрират върху борбата за оцеляване в Лига 1, където за момента заемат 16-а позиция с 32 точки в рискова непосредственост до зоната на изпадащите. Борбата до края на сезона се обрисува да бъде доста оспорвана, защото шест кръга преди края на сезона Нант е с еднакъв актив с този на Страсбург и Брес, а единствено пункт по-нагоре е Оксер.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР