Отборът на ЦСКА стартира серия от инициативи в помощ на

...
Отборът на ЦСКА стартира серия от инициативи в помощ на
Коментари Харесай

ЦСКА с инициативи в помощ на пострадалите от наводненията в Карлово и региона

Отборът на ЦСКА започва серия от начинания в помощ на потърпевшите от наводненията в Карлово и района. Тимът разгласи контрола със Септември, като събраните средства ще бъдат за потърпевшите.

" Червените " разгласиха изказване, в което описват за концепцията си, както и за отводите, които са получили, до момента в който се организирали футболната среща.

Ето и цялото известие на " армейците ":

Нека преди този момент обаче ви разкажем една история по същински случай от родната футболна реалност. Водени от максимата, че всеки футболен клуб би трябвало да бъде #ПовечеОтОтбор, както и от желанието ни да бъдем съпричастни със сънародниците ни в неволя, незабавно след нещастието започнахме да търсим способи да помогнем дейно на жителите от потърпевшите обитаеми места.

Решихме, че най-хубаво би било в паузата за националните тимове ЦСКА да гостува в контрола на отбора на „ Левски ” Карлово, намиращ се в най-засегнатата от бедствието част, а всички събрани средства - от виртуални билети и на място от предстоящо цялостния стадион, да бъдат дарени за засегнатите. Въпреки устната сделка за другарска среща, която да се организира на ст. “Васил Левски ” в Карлово, след намесата на външни фактори, разбрали за концепцията ни, получихме позвъняване, че контролата няма да се състои. Приехме новината с оскърбление, само че без доста звук и терзания, продължихме напред.

Свързахме се с „ Розова котловина ” Казанлък, който е ситуиран близо до засегнатите села, предлагайки същата концепция за посещение в другарски мач за помощ. Предвид това, че клубът се намира в обичайно „ червен ” район, този път взехме решение да организираме целодневен празник за почитателите на ЦСКА наоколо до стадион “Севтополис ” в града. Инициативата беше призната с необикновен възторг от тима в Казанлък и още веднъж получихме устно утвърждение. До през днешния ден, когато след ново позвъняване още веднъж ни беше отказано. А повода? Собственик на различен тим, дребен и от покрайнините на София, разбирайки за благотворителната ни акция, се е обадил на президента на „ Розова котловина ” да упорства неговият тим да играе същата контрола и да откаже на ЦСКА. Така и стана, а за подбудите можем единствено да допускаме.

И тук към този момент имаме проблем не поради некоректността, а тъй като отбор без почитатели няма по какъв начин да събере това, което хиляди цесекари биха събрали. Няма по какъв начин и да достави същата наслада на почитателите в града и покрайнината. Да, може би ще си заплати, само че ще унищожи силата, която добрината провокира.

Целта ни беше да превърнем контролата с един от двата тима в кулминационна точка на една акция, целяща да ни сплоти в човешки проект. И въпреки първичната концепция да беше опорочена, не сме се отказали.

По време на паузата ЦСКА ще изиграе открита контрола със Септември. Датата и часът ще бъдат конкретизирани в допълнение. Освен виртуалните билети, както и събраните на място средства за вход, които ще бъдат дарени, сме подготвили още начинания, за които ще ви осведомяваме в идните дни.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР