Отборът на ЦСКА регистрира трета загуба от четири мача в

...
Отборът на ЦСКА регистрира трета загуба от четири мача в
Коментари Харесай

Бразилски вратар провали ЦСКА и срещу Йънг Бойс

Отборът на ЦСКА записва трета загуба от четири мача в случката си в Лига Европа. Това стана, откакто „ червените” преклониха глава като посетител с 0:1 от швейцарския първенец Йънг Бойс на Националния сезон „ Васил Левски”, където се бе спуснала ужасна мъгла. Единственият гол в София падна през първата част, откакто Жан-Пиер Нсаме бе прецизен за „ жълто-черните” в 34-ата минута, откакто стражът на ЦСКА Густаво Бусато позволи доста досадна вратарска неточност и не се намеси задоволително съществено при обстановката. Грешката на бразилеца бе факт, само че въпреки всичко той на няколко пъти се отличи и с положителни намеси в хода на дуела с Йънг Бойс. По-неприятният факт за българския тим е, че ЦСКА няма маркиран гол в тазгодишното издание на Лига Европа, като остава единственият тим без попадение от всички 48 отбора до момента.

По този метод възможностите на българския отбор за продължение към елиминационната фаза са на процедура в областта на фантастиката и по всичко проличава, че оставащите два мача на ЦСКА – против ЧФР Клуж и Рома, ще бъдат на процедура условност. Това бе и дебют за Бруно Акрапович отпред на ЦСКА в европейските клубни шампионати, като босненският експерт направи доста промени за срещата и игра в скица 3-4-1-2, която обаче не спомогна да обезврежда солидните качества на отбора от столицата Берн.

Преди първия съдийски сигнал на португалския рефер Верисимо двата тима уважиха живота на великия Диего Армандо Марадона, който загуби живота си на 25-и ноември. Гостите пробваха да застрашат вратата на българския отбор след две минути игра, само че центрирането на Елия отляво попадна право в ръцете на Густаво Бусато. Последва солидно притежаване на топката от страна на " алените ", само че това не докара до нещо съществено пред вратата на стража на Йънг Бойс. В деветата минута отбраната на ЦСКА сбърка, само че за нейно благополучие без гол за Йънг Бойс, откакто Нгамалеу бе оставен непокрит в наказателното поле на столичани и ударът му от близко бе неблаговиден и нямаше заплаха пред бразилският вратар на българския отбор.

След 22 минути игра " жълто-черните " извършиха свободен удар, а топката беше засечена с глава от Мохамед Камара, само че Бусато внимаваше и улови. В 34-ата минута Йънг Бойс откри резултата. Юрген Матай сбърка вдясно на нападението на гостите, а Жан-Пиер Нсаме открадна и стреля от дребен ъгъл. Вратарят Бусато направи доста груба неточност, допускайки топката да мине сред него и близката греда, давайки шанса на първенеца на Швейцария да поведе - 0:1.

ЦСКА незабавно опита да отговори на Йънг Бойс, само че удар на Белтраме бе блокиран и избит в корнер, от който не последва нищо забавно за Фон Балмоос. Видимостта за феновете беше доста ниска, въпреки това да не бе тъкмо по този начин за футболистите долу на терена.

Стартът на второто полувреме видя избавяне на Бусато след мощен удар от междинна отдалеченост, само че този път бразилецът се оправи. Секунди по-късно настана нов безпорядък в " алената " защита, а Нгамалеу получи паралелен пас в наказателното поле на българите и стреля, само че Бусато избави. В 57-ата Соу стреля по диагонала, само че топката се отби в ъгловото знаменце на " Васил Левски " и излезе в тъч.

Стефано Белтраме имаше добра опция да изравни резултата за българите в 64-ата минута. Али Соу бе фаулиран, а италианецът стреля добре от директния свободен удар, само че Фон Балмоос се оправи повече от солидно и улови топката пред голлинията на отбора от Берн. Миг по-късно Елиа пропусна страховит късмет да удвои актива на гостите, откакто прати топката настрана от вратата на Бусато, въпреки да бе непокрит на границата на наказателното поле на " алените ". Секунди по-късно пък Рийдер шутира, само че още веднъж неопределено.

В 69-ата гостите още веднъж можеха да поразят вратата на родния тим, само че отново не съумяха, откакто Абишер засече центриране по земя отляво, само че опитът му беше безпределно неакуратен и навън. Акрапович направи всичките си пет смени до края на мача, само че това не спомогна по никакъв метод за ЦСКА, който записва третото си проваляне в тазгодишното издание от Лига Европа.

До края на срещата не се случи нищо по-интересно, макар че ''армейците'' в гъстата мъгла пробваха да намерят пътя към вратата на Йънг Бойс. Футболистите на Акрапович обаче се ограничиха единствено с няколко центрирания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР