Отборът на Марица Пловдив за седми пореден сезон стигна до

...
Отборът на Марица Пловдив за седми пореден сезон стигна до
Коментари Харесай

Марица Пд отново се справи с ЦСКА и триумфира за седми пореден път с Купата на България при дамите

Отборът на Марица Пловдив за седми следващ сезон стигна до трофея от шампионата за Купата на България по волейбол при дамите, откакто във финала през тази година надиграха с 3:1 (25:22, 25:12, 22:25, 25:15) гейма състава на ЦСКА.

Пред цялостните трибуни в зала " Христо Ботев " дуелът сред двата отбора започва равностойно, като в откриващия гейм " алените " бяха съставът, който пръв направи опит да се откъсне в резултата при 12:9, само че пловдивчанки реагираха бързо и възвърнаха паритета при 13:13. В идващите минути волейболистките на Борислав Крачанов поеха контрола върху протичащото се на игрището, повеждайки удобно при 22:18 и макар че ЦСКА съумя да редуцира пасива си единствено на точка, " жълто-сините " не позволиха да се стигне до поврат и затвориха частта с 25:22.



Във втория сет интригата се задържа до 6:6, след което състезателките на Марица преобладаваха напълно и без особени усложнения удвоиха преднината си след 25:12.

Третият гейм още веднъж започва с изявено преимущество за шампионките, които поведоха при 13:9, само че " алените " надалеч не бяха споделили последната си дума и откриха метод да извърнат развоя на частта, дръпвайки в резултата при 19:16. Впоследствие волейболистките на Юлия Иванова-Минчева съумяха да задържат тази си преднина и след 25:22 в тяхна изгода понижиха пасива си в резултата.

В последвалия четвърти сет двата състава останаха близо в резултата до 10-ата точка, след което последователно отборът на Марица взе самодейността и стартира да натрупа задатък, с цел да постави точка на разногласието в тази среща след 25:15.



По този метод " жълто-сините ", които през последните години преобладават в българския клубен волейбол при дамите победиха със седма поредна и общо девета Купа на България.

Сега и за Марица Пловдив, и за ЦСКА следва още веднъж да насочат напъните си към родното състезание, където през идната седмица ще бъде даден старт на втория полусезон, който за пловдивчанки ще започва с аудиенция на Славия, до момента в който " алените " гостуват на Дея спорт.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР