Отборът на Лудогорец спечели Суперкупата на България за шести път

...
Отборът на Лудогорец спечели Суперкупата на България за шести път
Коментари Харесай

Лудогорец победи Левски след дузпи и грабна Суперкупата

Отборът на Лудогорец завоюва Суперкупата на България за шести път в историята си, откакто победи Левски с 4:3 след осъществяване на дузпи (2:2 в постоянното време) на Националния стадион " Васил Левски ". Двата отбора направиха равносилен мач и не съумяха да се победят в 90 минути, само че " орлите " направиха една неточност по-малко при дузпите.

През първата част " сините " преобладаваха тотално и сътвориха няколко положения за гол, като от своя страна не позволиха нито една заплаха пред Пламен Андреев. В 14-та минута играещият като централен нападател Илиян Стефанов откри резултата след асистенция на Филип Кръстев, само че голът бе анулиран от ВАР за засада. Малко преди да изтече половин час и гредата оказа помощ на " орлите " да не изостанат в резултата, само че въпреки всичко столичани осъществиха преимуществото си в 41-та минута, когато Георги Миланов откри резултата със мощен изстрел от далечно разстояние.

След почивката картината на терена се промени и разградчани натиснаха в търсене на поврат, като станаха по-опасни в офанзива. В 69-та минута играчите на Станимир Стоилов се пропукаха и разрешиха на Кирил Десподов да изравни с акуратен удар отблизо разстояние след добра асистенция на Антон Недялков. Веднага след подновяването на играта Килиан ван дер Каап позволи груба неточност и разреши на състезател на Лудогорец да излезе очи в очи с Андреев, а вратарят на Левски извърши нарушаване за дузпа. Десподов не сбърка от бялата точка и даде преднина на първенците.

Стоилов реагира с редица смени и неговите ученици потърсиха изравнителния гол, като съумяха да стигнат до него в 92-та минута, когато грешникът Ван дер Каап сподели бърза реакция при безредие в наказателното поле на противника и фиксира крайното 2:2.

По този метод спечелилият трябваше да бъде избран след осъществяване на дузпи, като младите Марин Петков и Асен Митков направиха неточности за Левски, до момента в който за Лудогорец сбърка само Рик Джонатан и по този метод " орлите " ликуваха с трофея. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР